SNAŽAN APEL KAPETANA HRVATSKE! Duvnjak upozorava: ‘Nije normalno to što nam rade! Promjena je nužna’

Foto: Instagram

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije, Domagoj Duvnjak, progovorio je o problemu s kojim se suočavaju brojni vrhunski igrači na velikim natjecanjima. “Sve to ipak malo previše”, poručio je Domagoj Duvnjak na pitanje o intenzivnom ritmu utakmica na Svjetskom i Europskom prvenstvu, ali katkada i u klubovima.

Reprezentacije koje su završile Svjetsko prvenstvo u kasnom stadiju nokaut faze odigrale suludi broj utakmica u samo nekoliko dana.

“Mi kao igrači možemo napraviti malo ili ništa. Čitao sam da je i puno drugih igrača reklo istu stvar. Jednostavno, to nije normalno – odigrali smo osam utakmica u ne znam koliko malo dana. To je brutalno za tijelo”, rekao je Duvnjak.

Govorio je i o igrala svoje momčadi na SP-u.

“U prvom smo krugu igrali jako dobro, a jedinu lošu utakmicu odigrali smo na otvaranju druge faze protiv Brazila. Nakon toga je sve bilo puno teže, ali pokazali smo karakter protiv Njemačke samo dan kasnije. Nakon toga smo skupili snage i pobijedili Francusku te osigurali kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine. Možemo biti zadovoljni”, rekao je Duvnjak za Handball World.

“Definitivno želimo u Tokio i to nam je glavni cilj. Imamo mladu ekipu, a u travnju nas čekaju dvije kvalifikacijske utakmice sa Srbijom za plasman na EP. No prije toga – život ide dalje. Vraćamo se u svoje klubove, nadam se samo da ćemo svi ostati zdravi”, kazao je.


Komentari