‘SMRŠAVIO SAM. NISAM MOGAO SPAVATI’ Zvone Boban ogolio dušu i priznao koja mu je najveća pogreška u životu: ‘Još uvijek si ne mogu oprostiti’

Photo:Sanjin Strukic/PIXSELL

Legendarni kapetan brončanih Vatrenih Zvonimir Boban nedavno je otvorio dušu nogometnom kolumnistu Simonu Cuperu, autoru nogometne biblije Soccernomics. Od ranog djetinjstva do umirovljenja, Zvone je iskreno odgovorio na mnoga pitanja, a priznao je kako mu i dalje nije nimalo žao što je udario milicajca na Maksimiru.

“Ne žalim zbog toga. Uopće. Bila je to borba za slobodu i protiv režima. To nije bio udarac protiv Srba, nije bio udarac ni u koga. Je li ispravno nekoga udariti? Nikad, ali prije toga me nekoliko puta udarila milicija. Psovao sam najgore moguće stvari”,  prisjetio se Boban i dodaje kako nije mogao zamisliti scenarij koji se potom dogodio na Balkanu. Bio je, kaže, premlad ili glup da bi to vidio.

A onda je na red došla najveća pogreška koju je napravio u životu. Sve se odigralo 1998. godine.

“Napravio sam najveću glupost u životu. Kapetan sam, igramo polufinale SP-a, a ja izgubim loptu u crvenoj zoni, 20 metara od gola. Francuzi su izjednačili. Što ćeš, to je život. Nakon utakmice sam smršavio nekoliko kilograma, nisam mogao spavati. Još uvijek ne mogu to sebi oprostiti”, iskreno će Boban.

Za nedjeljni okršaj Hrvatske i Engleske na Euru kaže kako naša momčad ima više iskustva dok su Otočani brži i fizički jači te da su bolji kada igraju s četiri braniča.

Za Bobana su Pelé, Maradona, Messi i brazilski Ronaldo najbolji igrači svih vremena.

“Ali jedan je najveći. To je Maradona. Znate zašto? Ako su Ronaldo, Pelé i Messi dodirivali dušu lopte, Maradona je tu dušu uzeo”, zaključio je legendarni kapetan.


Komentari