SMIJEŠE NAM SE NOVE OLIMPIJSKE MEDALJE: Hrvatski paraolimpijci otputovali u Rio de Janeiro (VIDEO)

Youtube

Atletska reprezentacija i ovog je puta najbrojnija na paraolimpijskim igrama, nastupit će čak 11 naših sportaša.

Iz Međunarodne zračne luke Zagreb otputovao je prvi dio hrvatske paraolimpijske reprezentacije koja će od 07. do 18. rujna nastupiti na 15. Ljetnim paraolimpijskim igrama.

Glavni favorit je Sandra Paović

Proslavljena stolnotenisačica Sandra Paović uoči odlaska izjavila je da očekuje svoj nastup u Riju na najvećem nivou.

“Odlično sam odradila pripreme za paraolimpijske igre. Hvala dragom Bogu da me zdravlje dobro služi i vjerujem daće tako biti i u Riju. Ako odigram onako kako sam do sada igrala vjerujem u svoje prvo paraolimpijsko zlato. Naravno da svaki novi dan nosi svoje i sigurno neće biti lako. Proučila sam svoje konkurentice, a imam još osam dana vremena da još jednom sve dobro proanaliziram i da ništa ne prepustim slučaju. Naravno da je na meni velika odgovornost, ali imam dovoljno iskustva da sve to nadvladam i da ostvarim svoj san biti paraolimpijska pobjednica. Nije to lako, imam onaj kamen na srcu, ali to je posao koji jednostavno treba dobro odraditi i jedva čekam da počnem igrati”, rekla je Sandra.

Emil Gubica, izbornik hrvatske stolnoteniske reprezentacije istaknuo je da su naše četiri stolnotenisačice naporno proteklih četiri mjeseca odradile pripreme u Zagrebu, slovenskom Laškom i poljskoj Visli te da su u odličnoj formi. “Sportski je nadati se da ćemo donijeti prva paraolimpijska odličja za hrvatski stolni tenis osoba s invaliditetom”, zaključio je Gubica.

Atletičari opet najbolji

Tomislav Krističević, izbornik atletske reprezentacije koja je i ovog puta najbrojnija na paraolimpijskim igrama, nastupit će ih čak 11, smatra da rezultat na Igrama ne ovisi samo o hrvatskoj reprezentaciji, već i ostalim reprezentacijama iz više od 170 zemalja.

“Očekujem izuzetno kvalitetne rezultate, a za pravo nam daju svi oni uspjjesi koji su naši atletičari u ovoj godini ostvarili. Svi su zdravi i odlično su odradili pripreme, a što je svakako najvažnije. Iako nam ide na ruku suspenzija ruske reprezentacije, to me čini izuzetno žalosnim, ali zasigurno će atletski dio natjecanja biti na visokom nivou. Sigurno da su naša očekivanja da potvrde svoju kvalitetu osvajači svjetskih i europskih medalja, a to su prije svega Branimir Budetić, Zoran Talić, Mikela Ristoski, naš Velimir Šandor – nova zvijezda koja je u proteklih godinu dana osvojila svjetsku broncu i europsko srebro”, rekao je Krističević.

Komentari