Sljemenski slalom: Po četvrti puta pobjednik je Marcel Hirscher

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Najbolji skijaš današnjice, Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je slaloma za Svjetski kup voženog na zagrebačkom Sljemenu u četvrtak, on je do svog četvrtog slavlja u Hrvatskoj stigao sa samo pet stotinki prednosti u odnosu na drugog sunarodnjaka Michaela Matta, te 11 stotinki ispred trećeg Norvežanina Henrika Kristoffersena.

U vrlo zanimljivom raspletu druge vožnje Hirscher je uspio nadoknaditi 21 stotinku zaostatka za Mattom iz prve vožnje te nakon 2012., 2013. i 2015. godine ponovno ponijeti krunu “Kralja Sljemena”. Na prvom prolaznom vremenu u drugoj vožnji Matt je imao 60 stotinki bolje vrijeme od Hirschera, no ta se prednost na drugom prolazu smanjila na 17, da bi u cilju Hirscher bio bolji za samo pet stotinki.

Za Hirschera je ovo jubilarna 50. pobjeda u Svjetskom kupu, od toga 23. u slalomu.

Hirscher, koji je u posljednjih šest sezona osvajao veliki Kristalni globus namijenjen ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa, sada je vodeći i u ukupnom redoslijedu ove sezone sa 674 boda, 94 više od drugog Kristoffersena, odnosno 194 od trećeg, još jednog Norvežanina Kjetila Jansruda.

Niti jedan od petorice hrvatskih skijaša nije se uspio plasirati u drugu vožnju. Najbliži je bio Matej Vidović, koji je imao najbolji startni broj. On je u utrku krenuo kao 35., a na kraju je završio na 39. mjestu sa 3.85 sekunde zaostatka. Od plasmana u drugu vožnju dijelilo ga je 49 stotinki.  Elias Kolega bio je 50. sa 4.42 sekunde zaostatka, na 52. poziciji završio je Istok Rodeš (+5.34), a Natko Zrnčić Dim na 60. mjestu (+6.17), dok Samuel Kolega nije završio utrku. Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić morao je odustati od nastupa zbog bolesti.

Među 10-ak tisuća navijača na Sljemenu drugu vožnju muškog slaloma gledao je i Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Uz njega su bili  potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić te ministar turizma Gari Cappelli.


Komentari