SLJEME OTKAZANO! Unatoč trudu organizatora, loša podloga odgodila spektakl na zagrebačkom vrhu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nakon teške debate i borbe koja je trajala čitav dan i noć, ipak je otkazana današnja skijaška utrka na Sljemenu, javlja Jutarnji list.

Teški uvjeti na stazi zbog  nevrijemena pravili su probleme, a organizatori su do samog kraja mukotrpnim radom pokušavali spasiti čitavi događaj.

“Ratujemo cijelo jutro s našim kolegama iz FIS-a koji ne mogu vjerovati da ćemo mi danas organizirati utrku. S puno nepovjerenja gledaju na nas. Međutim, dokazali smo jučer, dokazat ćemo i danas”, rekao je organizator i voditelj natjecanja Reno Fleiss HRT-u, prenosi Jutarnji.

Nakon 48 sati mukotrpnog rada, Fleiss je bio uvjeren da su ipak pobijedili, te da je staza, iako je daleko od savršenog, spremna za utrku.

“To što se dogodilo na nekim mjestima, koliko je snijega nestalo oko i na nekim dijelovima staze…. To je nevjerojatno, to nije viđeno na Sljemenu. Uvjeti će biti dobri, ali ne fenomenalni. Čekamo start, mislim da smo dali sve od sebe”, kazao je Fleiss.

No, ipak, utrka se neće održati. Prvotno je zbog magle i lošeg vremena pomaknut samo početak na 15:45, ali FIS je na kraju presudio da se ipak neće održati utrka danas uopće. Loše stanje podloge, tu je bilo presudno.

Podsjetimo i kako su na današnjoj utrci trebali sudjelovati i naši skijaši: Zubčić, Vidović, Rodeš, Kolega, Nikić i Ljutić.

Komentari