SLJEME BEZ ZAVRŠETKA UTRKE: ‘Gledam ljude uz stazu, ne znaju bi li plakali’

Foto: Screenshot HRT

Ovogodišnja muška slalomska utrka Svjetskog kupa u skijanju na zagrebačkom Sljemenu nije mogla biti dovršena. Prekid se dogodio tijekom prve vožnje zbog loših uvjeta na stazi, a otkazivanje ostatka utrke je nakon nesretnog raspleta komentirao Vedran Pavlek, direktor hrvatske skijaške reprezentacije.

Govoreći pred kamerama HTV-a, Pavlek je kazao da se u pripremi utrke pokušavalo napraviti sve što se moglo da staza bude spremna, no ipak nije prošlo kako je bilo planirano. Prvi dio dana prošao je dobro, sve je izgledalo obećavajuće i na pregledu staze, no potom, po Pavlekovim riječima, možda se pogriješilo s dodavanjem soli i vode na stazu, što je bila instrukcija predstavnika Međunarodnog skijaškog saveza (FIS).

Kako Pavlek smatra, možda se dogodilo da je naknadno dodavanje soli i vode na stazu ‘pojelo’ snijeg.

Nema drugog plana

Kada je pala odluka da staza nije dovoljno spremna za nastavak, otkazivanje utrke se nije moglo izbjeći jer nema dodatnog termina u kalendaru Svjetskog kupa.

“Pokušali smo sve, a plana C više nema, žao mi je zbog toga. Ponosan sam na ljude koji su imali godišnje odmore i skijanja, ostalo je 80 posto ljudi i pomagalo. Nije ni prvi ni zadnji put da se dogodilo otkazivanje na dan utrke, treba ići dalje”, kazao je Pavlek za HTV.

Leona Popović oduševila

Muška utrka nije završena, no sa Sljemena će se i ove godine pamtiti lijepa stvar za hrvatsko skijanje, sedmo mjesto Leone Popović u slalomskoj utrci skijašica, za njezin najveći uspjeh do sada u Svjetskom kupu.

Pavlek je nakon svega kazao da već počinju pripreme za 2023. godinu, a u ovogodišnjem izdanju se nije moglo izvući više.

“Jednostavno, dogodila se takva odluka. Gledam ljude uz stazu, ne znaju bi li plakali ili što da rade. No, treba biti jak, treba ovo prespavati i idemo dalje” zaključio je direktor hrvatske skijaške reprezentacije.

 


Komentari