Slavili na Višnjiku: Vukovi se plasirale u finale

FOTO: KK Cibona

U trećoj odlučujućoj utakmici košarkaši Cibone slavili su na Višnjiku rezultatom 96:88.

“Čestitao bih svojim momcima na ulasku u finale. Ono što je bio cilj utakmice je kontrola skoka. Imali smo deset skokova više nego Zadar. To je velika stvar koja je utjecala da se utakmica okrene u našu korist. Tražili smo timsku igru i ekstra dodavanje što je najbolje rezultiralo ove sezone. Na taj način smo dobili šuterski ritam i kontrolu u obranu. Sve tri utakmicu su igrale dvije ekipe bez obrane. Onaj tko je bio spremniji odigrati kvalitetniju obranu taj je i dobio utakmicu”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

” Čestitao bih i protivniku na odličnoj sezoni i zadarskoj publici. Bio je užitak igrati u ovakvoj atmosferi pred ovakvom publikom”, zaključio je Nazor.

” Bilo je lijepo čitati izjave da mi nemamo šanse ako Zadar bude onaj pravi. Nije mi jasno na čemu su se bazirale te izjave. Mislim da je rezultat večeras, ali i u sve tri utakmice pokazao tko je bolji. Čestitke Zadru na lijepom rezultatu ove sezone. Mi smo od početka imali kontrolu nad utakmicom. Kada bi se približili mi bismo odigrali par iskusnih poteza i ponovno vratili igru u svoje ruke. Potpuno smo zasluženo ušli u finale”, podvukao je Cibonin kapetan Marin Rozić.

Najbolji strijelci u redovima Cibone bili su Tomas sa čak 32 koša i Žorić sa 27 , dok je Zadar predvodio Gray sa 18.

Finalna utakmica protiv gradskog rivala Cedevite na rasporedu je u četvrtak 24.svibnja u 18 sati.

Zadar – CIBONA 88:96 ( 20:22, 17:20, 24:29, 24:25)

Zadar: Bašić 10, Vladović 1, Ivanov 16, Kraljević 2, Jelenković, Krajina 14, Vuković 5, Brzoja 14, Špralja, Gray 18, Božić 8, Planinić,

CIBONA: Jularić, Bilinovac 5, Uljarević , Ratkovica 5, Žorić 27, Ćorić, Gilbert, Novačić 6, Bošnjak 10, Rozić 11, Ljubičić, Tomas 32


Komentari