SLAB ODAZIV NA HUMANITARNU UTAKMICU: Ukrajinski Dinamo nije primamio gledatelje

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U četvrtak su humanitarnu utakmicu na Maksimiru odigrali Dinamo Zagreb protiv Dinama Kijev, a krajnji rezultat iako nebitan, bio je 2:2 i šteta što ovoj lijepoj predstavi nije prisustvovalo više gledatelja.

Na tribinama stadiona našlo oko pet tisuća ljudi, a činilo se kako je čak više navijača ukrajinskog Dinama nego zagrebačkog, dok se od ulaznica  prihodovalo oko 250 tisuća kuna, koji će biti upućeni Ukrajini i njenom narodu.

Kijevski Dinamo nastupio je u svojem trenutno najjačem sastavu sastavljenom od ukrajinskih igrača, dok je zagrebački imenjak nastupio u kombiniranom sastavu druge momčadi i juniora.

Miroljubiv ishod

Dinamo iz Kijeva bolje je otvorio utakmicu i došao u vodstvo od 2:0 golovima Vanata, ali je klub iz Zagreba do kraja poluvremena izjednačio prekrasnim golom Vukotića i odličnom solo akcijom Menala. Utakmicu su popratile brojne izmjene igrača, tako da se rezultat s poluvremena više nije mijenjao.

Nakon utakmice svoje dojmove iznio je i Ognjen Vukojević koji je igrao za oba Dinama, a sad je pomoćni trener u onom iz Kijeva:

“Katastrofa da se ovo događa, jedino što nas može spasiti su sport i nogomet. Hvala Zagrebu, Dinamu i HNS-u što su nas primili. Protiv politike se jedino možemo boriti loptom”, rekao je Vukojević poslije utakmice i nadodao kako je njegov klub dobio licencu za Ligu prvaka.

Komentari