Skupštinari ZNS-a na sastanku dali glas Šukeru: Boysi se okupili pred Antunovićem, na terenu interventna

Ilustarcija/ Nika Novosel / Facebook

U utorak 28. studenog u poslijepodnevnim satima počeo je sastanak skupštine Zagrebačkog nogometnog saveza u hotelu Antunović uoči predsjedničkih izbora 22. prosinca, kada bi za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza trebao biti predložen Davor Šuker, novi-stari predsjednik.

Željni promjena u hrvatskom nogometu i smjene Mamića, Šukera i isušivanja i močvare unutar HNS-a, Bad Blue Boysi okupili su se oko 17:30 sati na parkiralištu shopping centra Prečko. Iako se tek pretpostavlja da će za novog predsjednika ponovno biti izabran Davor Šuker, doznajemo da sve veći broj zagrebačkih klubova odbijati dati glas Šukeru, no istovremeno strahuju od odmazde. Nekoliko klubova spremno je i bojkotirati sastanak i na isto pozivaju i neodlučne. Jedni od njih su Futsal Dinamo čije predstavnike policija na početku nije puštala u hotel. Podsjetimo, Futsal Dinamo javno su podržali Darija Šimića.

Velik broj policajaca patrolira oko Konzuma, shopping centra Prečko i oko hotela Antunović, a prizor je uznemirio stanovnike kvarta jer, kako tvrde, već neko vrijeme nisu vidjeli ovoliko policije. Navodno se oko hotela skupilo 100-injak interventnih policajaca.

FOTO: Nika Novosel / Prečko moj kvart / Facebook
FOTO: Nika Novosel / Prečko moj kvart / Facebook

Policiji je, kako su nam potvrdili, prijavljeno okupljanje u hotelu Antunović koje će trajati do kasnih večernjih sati, a dotad će policija osiguravati područje oko hotela. Zasad nema postupanja od velikog sigurnosnog značenja, odnosno izvan hotela nema privedenih i sve prolazi bez incidenata, kazali su nam iz policije, iako stanovnici Prečkog koji svjedoče događaju tvrde da policija legitimira sve po redu i ne da nikome da se približi hotelu.

Podsjetimo, BBB još je u Koprivnici najavio akciju uoči izborne skupštine HNS-a porukom “Još nije gotovo, tek je počelo”. Također, kako su i najavljivali, Bad Blue Boysi su u nedjelju 26. studenog uoči tekme s Rudešom okupili na Trgu te u impresivnom korteu krenuli prema Kranjčevićevoj. Uz gromoglasono navijanje, bakljadu i dimnu zavjesu Boysi su doslovno okupirali Zagreb i na kratko blokirali promet.. Pred Cibonom su izvjesili transparent “Dok Mamić postavlja i bira, na tribini i ulici neće biti mira”. Također, BB su htjeli ući na zapadnu tribinu, no organizatori su im to zabranili nudeći im istočnu tribinu.

Skupštinu bojkotirao 21 klub

Nakon održanog govora, predstavnici Futsal Dinama digli su se i napustili skupštinu koju je, doznaju 24sata, bojkotirao 21 klub, što predstavlja trećinu ukupnog broja registriranih klubova pri ZNS-u.

468 glasova od njih 538 pripalo Šukeru

Sastanak Skupštine Zagrebačkog nogometnog saveza u hotelu Antunović završio je nešto prije 20 sati. Skupštinari Zagrebačkog nogometnog saveza dali su glas Davoru Šukeru, piše Index.

Od 538 mogućih glasova, 468 pripalo ih je aktualnom predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza. Dok su NK Rudeš i NK Zagreb 041 bili protiv, a NK Sava Alumnus i NK Sava suzdržani, predstavnici MNK Futsal Dinamo napustili su Skupštinu. Za Davora Šukera ruke je podiglo 46 članova Zagrebačkog nogometnog saveza.

Šuker je nakon podrške krenuo u obračun s medijima

“Manipulirate anketama za predsjednika, ali naviknut sam. Ne pomažete nogometu, više prostora dajete navijačima nego zdravim županijskim bazama koje su najvrednije što nogomet ima. Ja ću vam sada naći deset ljudi koji će reći da je sve super, a vi to nećete objaviti. Dajete mi snagu”, kazao je Šuker.

“Ta situacija traje još od utakmice na Malti prije dvije godine. Pokušao sam stvoriti suradnju s medijima, ali satrali ste sve moje pokušaje. Ponosan sam na svoj prijašnji mandat i ovaj idući. Gradit ćemo prvoligaške terene, ide projekt na Sveticama, dio novca od investicija dobit će i naša zagrebačka baza”, obećao je pa se na upit dotaknuo Darija Šimića, protukandidata u utrci za predsjedničku fotelju Hrvatskog nogometnog saveza.

“Ne bih o tome. Želim mu svu sreću”.

 


Komentari