SKRŠENI BJELICA PRIZNAO: ‘Naravno da sam nezadovoljan, kakav bi trebao biti nakon ovoga?’

Photo: Twitter

Otišao je Eldar Čivić prema mađarskom, a ne hrvatskom nogometnom prvaku. Preporučio ga je izbornik Bosne i Hercegovine rekavši da nema problema s pozicijom lijevog braniča otkako se ovaj isprofilirao, sve je bilo spremno za njegov dolazak na Maksimir, a onda… Obrat filmskih proporcija, na putu iz Praga, gdje je igrao za momčad Sparte prema Zagrebu – ostao je u Budimpešti. Tamo ga je privolio Ferencvaros pa će sljedeće tri godine igrati u njihovim redovima.

23-godišnji bek trebao je biti jedno od najvažnijih Dinamovih pojačanja za sljedeću sezonu. Nije tajna da je trener Nenad Bjelica inzistirao na njegovu dolasku i da je na njemu htio graditi novu generaciju koja će napasti Ligu prvaka. Iz najveće želje Čivić se pretvorio u još jednu propalu priču poput one s Francoisom Moubandjeom ili Victorom Alvarezom. O tome koliko je Čivić važan Mađarima dovoljno govori podatak da je njegov transfer rekordan u povijesti kluba. Transfermarkt ga procjenjuje na milijun eura, a visina obeštećenja nije otkrivena javnosti.

Zbog ovakvog raspleta posebno je razočaran Dinamov trener Nenad Bjelica, posebno jer je Ćivić bio igrač na kojem je inzistirao.

“Jesam, nezadovoljan sam što je tako ispalo”, priznao je Bjelica u razgovoru za Sportske novosti.


Komentari