Skijaška rapsodija na Sljemenu: Četvorica Hrvata briljirali, Zubčić ostvario rezultat karijere u slalomu

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Na sam blagdan Sveta tri kralja na Medvednici krenuo je novi skijaški spektakl. Nakon ženskog sada je na redu muški slalom za titulu Kralja Sljemena.

Za svoje mjesto na tronu bore se četiri domaće snage, Filip Zubčić, Istok Rodeš, Samuel Kolega i Matej Vidović.

Isto kao i dama zbog koronavirusa utrka se održava pod najstrožim epidemiološkim mjerama tako da neće biti gledatelja uz Crveni spust.

Četvorica Hrvata izborila drugu vožnju

U prvoj vožnji prvi je startao Kristoffersen, Filip Zubčić ima startni broj 16, Istok Rodeš 33, Matej Vidović 52 i Samuel Kolega 53.

Testni vozač Ivica Kostelić je bez problema odradio svoju vožnju. Podsjetimo, u nedjelju je prije utrke skijašica doživio pad.

Prošlogodišnji pobjednik Clement Noël je imao problema u prvom dijelu staze, ali je u drugom dijelu staze nadoknadio zaostatak i poveo s 36 stotinki prednosti nad Foss-Solevaagom.

Skijašima je vožnju otežavala i gusta magla koja se u jednom trenu ipak povukla.

Filip Zubčić nakon odvoženog slaloma u cilj je ušao s rezultatom za osmo mjesto.

Istok Rodeš je u cilj ušao 17. Nije napravio nikakvu grešku u prvoj vožnji i Hrvatska je blizu dva predstavnika u drugoj vožnji.

U drugu vožnju idu i Matej Vidović te Samuel Kolega.

Drugu vožnju otvorio Samuel Kolega

Druga vožnja počela je u 15.30 sati. Prvi je startao Samuel Kolega koji je u prvoj vožnji završio na 30. mjestu. U cilj je ušao s vremenom 2:02:27.

Matej Vidović imao je tek 31 stotinku zaostatka za Austrijancem Michaelom Mattom koji je preuzeo vodstvo.

Filip Zubčić krenuo je desetog mjesta prve vožnje. Iako je bio bolji u prvom dijelu staze, nije uspio sačuvati prednost te je u ciljnu ravninu ušao kao drugi s tek stotinkom zaostatka za Mattom.

Sigurno je kako će biti među prvih 10 i skupiti još bodova za ukupni poredak u Svjetskom kupu.

Zubčić je na kraju završio na 5. mjestu, Matej Vidović na 12., Samuel Kolega na 15. te Istok Rodeš na 23. mjestu. Pobijedio je Nijemac Strasser, dok su iza njega trojica Austrijanaca – Feller, Schwarz i Matt.

Zubčić je na Sljemenu 2015. bio 15.

Filip Zubčić, trenutno je osmi u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a do te je pozicije došao prvim i trećim mjestom u Santa Caterini te 10. u Alta Badiji u tri veleslaloma. Filipu je u slalomu ove sezone najbolji rezultat 20. mjesto iz Madonne di Campiglio.

Zubčić je na Sljemenu 2015. godine bio 15. što mu je najbolji slalomski rezultat u karijeri.

Najviše pobjeda ima Hirscher koji je pet puta bio proglašen sljemenskim kraljem. Prošle sezone je pobijedio Francuz Clement Noël.


Komentari