SKANDAL U HRVATSKOJ REPREZENTACIJI: Zbog nestanka na pola dana, tri zvijezde potjerane iz momčadi

sportcom.hr

Iz saveza su poručili kako je trojac udaljen zbog teškog kršenja discipline.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija trenutno se priprema za nadolazeće Olimpijske igre u Rio de Janeiru, a od danas je na neodređeno vrijeme slabija za tri jake karike – Sandra Sukna, Paula Obradovića i Frana Paškvalina.

Iz saveza su poručili kako je trojac udaljen zbog teškog kršenja discipline. “Zbog ponavljanog grubog kršenja discipline, koje je kulminiralo dana 7. travnja, potpuno neopravdanim nedolaskom na jutarnji trening, na zajednički ručak i najavljena gostovanja na radiju, HTV-u te ostalim televizijama, iz sastava hrvatske reprezentacije suspendirani su Sandro Sukno, Paulo Obradović i Fran Paškvalin!”, kazali su iz Saveza.

Ovo je iznimno težak udarac za vaterpolsku vrstu jer je Hrvatska vaterpolska reprezentacija jedna je od najuspješnijih momčadi u državi i što je važnije u svijetu. Hrvatska vaterpolska vrsta od osamostaljenja nije uspjela ostvariti nastup samo na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, a do sada su Hrvatskoj donijeli ukupno dvije olimpijske medalje. Srebro iz Atlante 1996. i ono najvrijednije, zlato iz London 2012. godine.

Trenutno su u repki još osmorica zlatnih iz Londona, a među njima je i suspendirani dvojac Sandro Sukno i Paulo Obradović.

 

Komentari