Skandal na natjecanju u taekwondou! Održano je bez čekanja rezultata testiranja na koronu, bilo je i pozitivnih

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Prošlog vikenda, točnije 21. studenog u hotelu Westin počelo je Klupsko europsko prvenstvo u taekwondou.  Prvenstvo se održalo u organizaciji kluba Jastreb iz Zagreba i kluba Karlovac. Natjecanje je okupilo čak 800 sudionika, odnosno 450 natjecatelja iz 40 država svijeta.

Ono što je problematično u cijeloj situaciji su zabrinjavajuće neslužbene informacije da je natjecanje započelo bez rezultata testova na covid19 koje su svi bili dužni napraviti. Iako je PCR testiranje bilo organizirano u petak, u subotu je ustanovljeno sedam pozitivnih, od kojih se navodno već dvoje borilo u dvorani. Natjecatelji su saznali da imaju koronavirus kada su već završili natjecanje i otišli svojim kućama.

Kako doznaje 24 sata, slijedom dobivenih rezultata, borbe su prekinute. Kako su strani natjecatelji već pri samom ulasku u Hrvatsku morali imati negativan test, očigledno je da se radi o Hrvatima.

Glasnogovornik organizatora Mario Zorko, opovrgava navedeno i kaže da je natjecanje započelo kada su stigli rezultati, te da nitko nije mogao sudjelovati u borbi, a da prethodno nije testiran.

Iz Kluba Karlovac, Miroslav Brežan tvrdi da je informacija o zaraženim natjecateljima “djelomično točna“, nakon čega je Zorko potvrdio da su borbe ipak prekinute u subotu zbog “paničnih informacija” na zahtjev europske federacije.

O navedenom se oglasio i predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo, koji tvrdi da s natjecanjem Savez nema nikakve veze.

“Ono što mi znamo jest da su tamo neadekvatno provedene epidemiološke mjere, i da učesnici nisu testirani na vrijeme”, tvrdi Nobilo.

Komentari