Skandal ili priznanje? Zdravko Mamić proglašen menadžerom desetljeća

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Bivši dopredsjednik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić dobio je priznanje za sportskog menadžera desetljeća na 8. međunarodnom simpoziju o sportu i 1. međunarodnom festivalu dokumentarnog sportskog filma “Simposar 2019”, koji je u četvrtak počeo u Sarajevu.

Otvaranju su bili nazočni mnogi gosti iz svijeta sporta, a između ostalih bili su tu Dani Olmo, Amer Gojak, Nenad Bjelica, braća Zoran i Zdravko Mamić, Husref i Vahidin Musemić, Mišo Smajlović, Milojko Pantić, Ratko Radovanović i brojni drugi.

Husref Musemić koji je smijenjen nedavno s klupe Sarajeva dobio je nagradu za najboljeg trenera u 2019. godini. Izbornici vaterpolskih reprezentacije Hrvatske i Srbije, Ivica Tucak i Dejan Savić, dobili su nagradu za fair-play “Josip Katalinski”.

Nagradu za sportsku izvrsnost dobili su izbornik bosanskohercegovačkih rukometaša Bilal Šuman i srbijanska atletičarka Ivana Španović, a za životno djelo: Milojko Pantić, Sead Čolpa, Senad Hadžifejzović, Dragan Kićanović, Ratko Radovanović, Ademir Kenović i Fuad Muzurović.

Posebnu nagradu za sportskog menadžera desetljeća dobio je Zdravko Mamić, a Dinamo je proglašen za najuspješniji klub u regiji.

Najbolji igrač BiH je Amer Gojak, a regije njegov suigrač iz Dinama Dani Olmo.


Komentari