SJEĆANJE NA OMILJENOG DINAMOVCA Prije devet godina napustio nas je uvijek nasmijani Jojo

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Prije devet godina, na današnji dan iz švedskog Stockholma došle su tužne vijesti kako je u 32. godini u snu preminuo Ivan Turina.

Turina je rođen i odrastao u Zagrebu, u Dubravi. Kao i svaki Zagrepčanin Dinamo mu je brzo prirastao srcu, a u Dinamo je došao kao pionir i s 18. godina potpisao prvi ugovor.

Trebao je proći posudbe u Sesvetama, Kamen Ingradu i Osijeku da bi došao do ‘jedinice’ u Dinamu.  2003. postao je prvi vratar i bio sve do 2007. i odlaska u grčki Xanthi.

Iz Grčke je otišao u Lech Poznan,a poslije toga vratio se u svoj Dinam. No, ubrzo je otišao u Švedsku gdje je našao dom. Iako sa AIK-om nije ništa osvojio svojim igrama postao je milijenik navijača.

Preminuo je u snu, a objavljeno je da je imao srčanu manu. Iako je uspješno prolazio sve zdravstvene testove, nažalost Ivanovo srce je u snu stalo, a iza sebe je ostavio ženu i troje djece.

Odan navijačima kao i pošten prema suigračima Bad Blue Boysi ga nisu zaboravili pa je u njegovoj rodnoj Dubravi napravljen grafit njemu u čast.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kv-art (@kv.art.zg)

Zaboravili ga nisu ni u Švedskoj gdje svake godine na obljetnicu smrti  u 27.  minuti (broj na dresu koji je nosio) odrade minutu šutnje.


Komentari