SJAJNI ZUBČIĆ OSVOJIO SREBRO: Zagrepčanin viceprvak svijeta, vrijeme je za slavlje!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Fenomenalni Filip Zubčić osvojio je prvu hrvatsku medalju u skijanju na SP-u još od 2013. i Ivice Kostelića. U paralelnom veleslalomu u Cortini d’Ampezzo uzeo je srebro.

Tijek utrke

Nevjerojatno, Zubčić je nadoknadio zaostatak i ušao u finale Svjetskog prvenstva! Za samo dvije stotinke je bio brži od Švicarca Meillarda!

Za pola sekunde Zubčić kasni za Loicom Meillardom u prvoj vožnji polufinala. Ipak, to je itekako nadoknadivo jer će u drugoj vožnji Zubčić krenuti na bržoj, crvenoj stazi.

U polufinalu će skijati protiv danas najboljeg skijaša, Švicarca Loica Meillarda!

Filip Zubčić u polufinalu! Dominantnom predstavom je stigao do polufinala, za čak 62 stotinke je stigao do borbe za medalje! U najgorem slučaju će se boriti za broncu ako ispadne u polufinalu.

Švicarac Loic Meillard je prvi polufinalist!

U četvrtfinalu je Zubčić išao na Amerikanca Rivera Radamusa koji je iskoristio crvenu stazu i ušao u cilj s 34 stotinke prednosti. Nešto manji zaostatak je Zubčić u osmini finala nadoknadio tako da vjerujemo da može isto napraviti i sada!

Pobjeda Zubčića! Nadoknadio je zaostatak iz prve vožnje i ušao u četvrtfinale!

Završen je ženski dio osmine finala. Uskoro kreću muškarci. MOže li Zubčić nadoknaditi 23 stotinke zaostatka iz prve vožnje?

Poznati su i ostali pobjednici prve vožnje kod muškaraca. Kranjec je za 18 stotinki bio bolji od Haugana, Schmid je prošao Hadalina koji je ispao, Odermatt je s 28 stotinki bio brži od De Aliprandinija, Faivre je za samo osam stotinki izgubio od Torstija, Gstrein je relativno lagano svladao Roenngrena s 29 stotinki.

Zubčić je ušao 23 stotinke u cilj iza Nijemca Luitza, no to je dohvatljivo u drugoj vožnji kada će obojica promijeniti stazu.

Nijemac Strasser pobijedio je Norvežanina Haugena koji je odmah na početku napravio pogrešku i ispao.

Švicarac Loic Meillard uvjerljivo je praktički osigurao četvrtfinale. U cilj je ušao s čak pola sekunde prednosti i to će biti teško nadoknaditi u drugoj vožnji,

Za otprilike tri minute bi trebao krenuti muški dio natjecanja.

Utrka je krenula, prvo su na redu ženski dvoboji u osmini finala, a mi ćemo se uključiti kada krenu dečki.

Uoči utrke

Zubčić je u kvalifikacijama ujutro bio sedmi u svojoj grupi, a ukupno 13. što mu je bilo dovoljno za osminu finala. Paralelni veleslalom je drugačiji od regularnog veleslaloma po tome što se skijaši natječu u nokaut fazi jedan protiv drugoga. U isto vrijeme kreću na dvije staze jedna pored druge i tko prvi uđe prvi u cilj je pobjednik. Uz to, mora potvrditi prednost u drugoj vožnji. Zubčić će u osmini finala igrati protiv Nijemca Stefana Luitza.

“Što se tiče samog paralelnog veleslaloma, nismo previše to trenirali jer je isto kao i veleslalom, samo su razmaci malo kraći. Trenirali smo onaj start što je dosta bitno za tu utrku, čak možda po meni i najbitnije. Što se tiče drugih disciplina, super smo trenirali, dobro se osjećam i na veleslalomu i na slalomu tako da s punim optimizmom očekujem ovo Svjetsko prvenstvo”, rekao je Zubčić u najavi Svjetskog prvenstva.

Osam godina hrvatsko skijanje čeka medalju na Svjetskom prvenstvu. Ivica Kostelić uzeo je srebro u kombinaciji 2013. u Semmeringu.

Komentari