SJAJNA VIJEST ZA DALIĆA! Vratio se bivši dinamovac, a ima i dodatnog aduta

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatska će po završetku nogometnog vikenda biti na okupu uoči utakmica protiv Cipra i Slovačke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo dogodine u Kataru, a prije okupljanja, Zlatku Daliću stigla je odlična vijest. Domagoj Vida oporavio se od ozljede i vratio se na teren u dresu Bešiktaša u turskom prvenstvu.

Vida je u jučerašnjem nastupu svojeg kluba protiv Sivasspora odigrao cijelu utakmicu na stoperskoj poziciji. Bešiktaš je u tom susretu kod kuće slavio s 2:1.

Povratkom na teren, bivši Dinamov igrač bio je u akciji za Bešiktaš prvi put poslije gotovo mjesec dana stanke. U tom razdoblju propustio je pet utakmica.

Dalić pozvao dodatnog stopera

Vijest o oporavku 32-godišnjeg Vide dolazi u pravi trenutak za hrvatsku reprezentaciju. Ako je iskusni stoper potpuno spreman, očekuje se da će biti na terenu u dolazeće dvije utakmice, no za svaki slučaj, tu je i igrač kojeg je Dalić pozvao naknadno.

Izbornik je aktivirao pretpoziv Duji Ćaleta-Caru, obrambenom igraču Olympiquea iz Marseillea. Ćaleta-Car mogao bi pomoći i u slučaju još jednog iskusnog hrvatskog oporavljenika, Dejana Lovrena, koji se također tek vraća nakon ozljede.

Prva utakmica u petak

Hrvatska će u ovoj reprezentativnoj akciji u petak prvo tražiti pobjedu u gostujućem dvoboju s Ciprom, u Larnaci.

Utakmica protiv Slovačke igra se tri dana kasnije, 11. listopada. Vatreni će biti domaćini u Gradskom vrtu u Osijeku.


Komentari