Sjajna budućnost U-19 reprezentacije: iseljeničkim snagama do pobjede nad Gibraltarom

01.09.2021., Zagreb, Lucko - Hrvatska U-19 reprezentacija na medjunarodnom prijateljskom turniru odigrala utakmicu s Walesom. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju U-19 iduće srijede očekuje utakmica u Karlovcu protiv Gibraltara. Sama utakmica i nije neka velika vijest jer je dio međunarodnog prijateljskog turnira, puno veća vijest je da je mlada reprezentacija ojačana novom, iseljeničkom, snagom.

Naime, mladi stoper Jakov Šuver trebao bi zaigrati na karlovačkom travnjaku protiv gibraltarške ekipe.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ako vam ime ovog mladca nije poznato, ne brinite – uskoro ćete za njega znati. Radi se o perspektivnom mladiću, s njemačkom adresom i srcem u Hrvatskoj, koji se vrlo rado odazvao pozivu izbornika Josipa Šimunića, još jednog iseljenika, nastupati za mladu Hrvatsku reprezentaciju.

09.03.2020., Zagreb – Izbornik nogometne U-19 reprezentacije Josip Simunic najavio je na konferenciji za medije Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje ce biti odrzano u Hrvatskoj. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Jakov Šuver, stoper je druge momčadi Stuttgarta s kojom igra u Regionalnoj ligi. Iako samo po sebi ni to nije velika vijest. Najveća je ona da je Šuver odlučio ostaviti kultni U-19 Elf, njemačku prvu ligu, i odlučio zaigrati za Hrvatsku reprezentaciju. Tako se pridružio “iseljeničkim snagama” koje su upisane u povijest domaćeg nogometa.

Dolaze nam novi Rakitići

Jakov Šuver će se tako pridružiti kolegama, također iz inozemstva koji su odlučili igrati za zemlju za koje im srce kuca.

Društvo će Jakovu tako praviti, već uhodani igrači poput braće Pesch – Leon Mate i Noah Phil koji igra za prvu momčad Bayerna, kao i Franjo Ivanović iz Augsburga, te Gabrijel Vidović iz Bayerna.

01.09.2021., Zagreb, Lucko – Hrvatska U-19 reprezentacija na medjunarodnom prijateljskom turniru odigrala utakmicu s Walesom. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

No, sjajna budućnost tu ne staje! Kako je za Dnevno.hr rekao Danijel Lučić, čovjek s “terena” u Njemačkoj, koji volonterski pomaže HNS-u skautirati mlade igrače:

„Mi naše dječake u Njemačkoj okupljamo već u dobi od 13 godina na prvim selektivnim turnirima i od tada pratimo njihov razvoj. Tvrdim vam da će “devet i pol od desetorice” tih mladića između Njemačke i Hrvatske radije izabrati Hrvatsku. Trebate ih vidjeti s kakvom žarom oni nose hrvatski dres i zajedno s roditeljima pjevaju Lijepu našu.”

Komentari