SIROMAŠNA PREDSTAVA MODROG KLUBA: Prekinut crni niz, no nemaju razloga za zadovoljstvo

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Siromašna predstava protiv Lokomotive kao najava za europski Juventus.

Siromašna nogometna predstava prve utakmice 24. rujna, 23. kola Prve HNL,između zagrebačkog Dinama i njegove neslužbene druge momčadi Lokomotive, nagovijestila je ljubiteljima plavih da u skorije vrijeme neće gledati onaj lavovski Dinamo, nadmoćan, atraktivan i za publiku zanosan.

Pred oko 1500 gledatelja, među kojima je bilo i petstotinjak najodanijih plavoj boji,  Dinamo je pokazao, ne samo da nije spreman nositi se s prestižnom igrom najvećih klubova Europe poput Juventusa koji u Maksimiru gostuje već u utorak 27. rujna, već i da mu je prevlast na domaćim “njivama” ozbiljno ugrožena te sve više upitna, posebice nakon teškog poraza protiv Rijeke u prošlom kolu na Rujevici.

Osim pobjedonosnog pogotka tek u 82. minuti i predstave strijelca pogotka Filipa Benkovića, sama igra obje momčadi ne može dobiti prostora za pohvalu. Lokomotiva nemoćna, a Dinamo još nemoćniji za pokazati suparničkim dečkima da igraju protiv momčadi koja se natječe u najelitnijem nogometnom društvu.

Višestruki problemi

Problem Dinamove igre je višestruk. Taktičke i tehničke nedostatke pojedinaca i cjelokupne momčadi zajedno, prepustiti ćemo mladom treneru Sopiću da ih stručno analizira i podigne razinu igre svoje momčadi na dostojan nivo. No, činjenica da Dinamo nema prepoznatljiv stil igre i kontinuitet, problem je kojim se mora pozabaviti i vodstvo kluba, s obzirom na to koliko je lica od trenera do igrača prošlo kroz svlačionicu svih ovih godina na način da nitko nije ostavio većeg traga, osim onih iz novinskih članaka o velikim transferima.


Poznato je da je Dinamo godinama dominirao u HNL – u, no pogledamo li iz drugačije perspektive, sve te dominantne godine, posebno nakon velikih transfera Ćorluke, Eduarda, Modrića i Mandžukića, sad bi se mogle obiti o glavu vodstvu kluba. Naime, monopol koji je stvorio Zdravko Mamić, još većih financijskih i poslovnih apetita, pretvorio je hrvatski nogomet u lakrdiju.

Dinamo kao vodeći klub s druge strane nije imao dostojnog protivnika, a prilikom ogleda s ozbiljnim momčadima Europe redovno se sramotio. Dinamo sada ima novaca, ali nema igru. Nedostaje prepoznatljivost, euforičnost te prije svega svijest igrača da igraju za Dinamo. Cjelokupnu sliku popravljaju tek poneki mladi plavi lavovi poput Filipa Benkovića koji se, krvave glave na terenu, u sinoćnjoj utakmici borio za obraz svoje momčadi i igrao za svoj Dinamo. Kao nagrada za trud na terenu, došao je njegov postignuti gol, jedini na utakmici te se tako još jednom pokazao kao spasitelj momčadi.

Bad Blue Boysi su mu dostojno i zahvalili glasnim pjevanjem “Sjever pjeva gradu najljepšu baladu”, te time najavili skori povratak na maksimirski sjever.

Komentari

loading...