Sin rukometne legende za očevu smrt saznao iz medija: ‘Nisam imao pojma što se događa’

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Gubitak legende hrvatskog rukometa, Zlatka Saračevića, osim sportskog svijeta osobito je pogodila njegovu obitelj. Noel Saračević, njegov 15-godišnji sin, za očevu je smrt saznao iz medija.

“Dobio sam nekoliko poruka sućuti, a nisam imao pojma što se događa. Kako mi je većina poruka stizala iz Hrvatske, otišao sam na internet provjeriti. I tek sam tada doznao da mi je otac umro od srčanog udara“, ispričao je shrvani Noel za mađarski Blikk.

Zlatko je Noela dobio u braku s Mađaricom Aniko. Upoznali su se 2000. godine, a rastali su se sedam godina kasnije. Noel je krenuo očevim stopama i sam se počeo baviti rukometom. Trenutno igra za mađarski Veszprem. Od oca je također često tražio rukometne savjete.

“Često sam mu slao snimke svojih utakmica, ali nikad mi nije previše govorio. Smatrao je da je to posao trenera, a ne roditelja. Iako ga nikad nisam uživo gledao kako igra rukomet, mnogo sam puta dolazio na njegove treninge. Tako sam se i zaljubio u ovaj sport. Nikad neću zaboraviti kako sam na kraju treninga mogao ostati s njim i pucati”, ispričao je Noel.

Iako je Zlatko živio u Hrvatskoj, a Noel u Mađarskoj, bili su u redovnom kontaktu. Noel je s ocem provodio školske praznike sve do pandemije koronavirusa.

“On je živio u Hrvatskoj, a ja u Mađarskoj, ali prije korone svake školske praznike provodio sam s njim. Kad je krenulo zatvaranje i epidemiološke mjere, neko se vrijeme nismo mogli vidjeti, ali razgovarali smo telefonski svaka dva do tri dana”, ispričao je Noel.

Noel je u ocu vidio velikog uzora i naveo je da je uvijek bio omiljen među igračima i publikom.

“Uvijek sam ga gledao samo kao oca, a ne kao igrača ili trenera. Nisam imao pojma koliko su ga voljeli i poštovali u Mađarskoj. Težim tome da postanem sjajan čovjek kao što je bio moj tata. Redovito smo šetali psa i često bi nas netko zaustavio da porazgovara s tatom. I razgovarali su kao da se poznaju 20 godina. A kad bismo se razišli i ja bih ga pitao tko je to bio, tata često nije imao pojma! Uvijek sam se smijao tome”, ispričao je Noel.


Komentari