SEZONA VELIKIH PROMJENA, A TEK SE ZAHUKTAVA! Može li se prekinuti dominacija Hamiltona?

Foto: YouTube srceenshot

Još jedna sezona Formule 1 počela se zahuktavati. Vozači su odradili šest vožnji i na početku sezone može se vidjeti tko bi mogao konkurirati već 4 godina nedodirljivom Lewisu Hamiltonu.

Britanac je u sedam navrata osvajao Formulu 1 i mnogi čekaju prekid njegove dominacije. Je li to ova sezona?

Puno momčadi mijenjalo je vozače uoči sezone, nekima je pokus bio uspješan, drugima manje.

Mick ide stopama oca

Svakako najveće promjene napravila je momčad Haasa, sada najmlađa momčad. Do ove sezone za Haas su vozili Grosjean i Magnussen, a nakon teškog sudara i požara koji je jedva preživio, Grosjean se, za sada, povukao iz Formule. Njih dvojicu zamijenili su Mick Schumacher i Nikita Mazepin. Mick je sin jedne od najvećih legendi ovog sporta, Michaela Schumachera, a nakon fantastične sezone u Formuli 2 gdje je bio prvak, Haas je odlučio pružiti priliku mladom Micku. Nikita Mazepin je pak sin bogatog Rusa Dmitrija. Kao i Mick, Nikita je prošlu sezonu odradio u Formuli 2, a usprkos skandalima kojima je sklon u privatnom životu, Haas ga je uvrstio u svoju momčad.

Foto: Instagram

Svi su znali da će doći do velikih promjena još prošlog svibnja kada je Ferrari obznanio javnosti da Sebastian Vettel odlazi na kraju sezone. Kao zamjena stigao je Carlos Sainz, što je uzrokovalo i prelazak Daniela Ricciarda u McLaren. Fernando Alonso se vratio u Renault, koji od ove sezone vozi pod imenom Alpine. Ako još uvijek nemate gdje, pogledajte Formulu 1 – ovdje.

akođer, Racing Point postao je Aston Martin, a kao prvo ime potpisali su Sebastiana Vettela. I za kraj je Sergio Perez zamijenio je Alexa Albona u Red Bullu. Velika ‘seoba naroda’ utjecala je na neke od vozača. Ricciardo se privikava na bolid McLarena, dok veterani Vettel i Alonso tek hvataju konce u novim momčadima.

Haasove promjene nisu urodile plodom, Hamilton nije na vrhu

Naravno, na početku sezone kao najveći favorit isticao se Lewis Hamilton, no odmah u Bahreinu istaknulo se još jedno ime: Max Verstappen. Britanac je tijesno slavio protiv Verstappena, a njihova nadmetanja nastavila su se i u daljnjim utrkama. Već u Italiji Verstappen je zasjeo na postolje kao prvi, dok mu je u leđa gledao Hamilton. U Portugalu i Španjolskoj, aktualni prvak se vratio gdje mu je mjesto, a to je prvi u poretku, no oba puta za vrat mu je puhao vozač Red Bulla.

U Monaku je pokazao o kakvom se vozaču radi te ponovno uzima prvo mjesto, a u posljednjoj, šestoj vožnji zbog Hamiltonove greške, nizozemski vozač trenutno je prvi u ukupnom poretku vozača s četiri boda više od Britanca. Trka između Mercedesovog i Red Bullovog vozača mogla bi se protegnuti i kroz cijelu sezonu. Treći je ponovno vozač Red Bulla Sergio Perez, dok se iza njega trenutno nalazi McLarenov Lando Norris. Charles Leclerc zatvara prvih pet s 53 boda zaostatka za prvim Verstappenom koji ima 105 bodova. Haas i njihove mlade nade za sada nisu osvojili niti jedan bod u utrkama, kao ni Williamsovi Latifi i Russell.

Sezona se tek zahuktava, ali smo već u nekoliko navrata mogli primijetiti kakva je sezona pred nama. Hoće li Verstappen prekinuti dominaciju Hamiltona, hoće li se vozači snaći u novim bolidima, očekuje li nas neko veliko iznenađenje i buđenje Pereza? Sljedeća postaja je Francuska, a sve odgovore koji vas zanimaju možete saznati na Total TV programima (Sport Klub) gdje možete pogledati svaku vožnju Formule 1 i uživati u uzbudljivoj sezoni koja je pred nama!

Ovaj sadržaj omogućio vam je Total TV.

Komentari