Šest hrvatskih gimnastičkih reprezentativaca u kvalifikacijama EP-a

FOTO: HGS

Šest hrvatskih gimnastičkih reprezentativaca naći će se sutra (srijeda) u kvalifikacijama prvog dana Europskog prvenstva u Cluj-Napoci.

U Rumunjskoj će Hrvatsku predstavljati iskusni vježbači na konju s hvataljkama Filip Ude i Robert Seligman, na istoj spravi nastupiti će i Leonardo Kušan i Matija Baron, a na preči Tin Srbić i Anton Kovačević.

“Zadovoljni smo nakon odrađenog službenog treninga, dečki su odradili svoje kombinacije i kao što smo i najavljivali, dva finala i jedna medalja bila bi neki optimum koji možemo očekivati od ove reprezentacije. Na konju s hvataljkama to su Ude i Seligman koji mogu i do finala i medalje, a na preči i Srbić i Kovačević. To su mladi dečki, ali spremni su za finale, pa čak i borbu za postolje”, najavio je Vladimir Mađarević, predsjednik Tehničkog odbora naše muške sportske gimnastike.

“Atmosfera je super, podij trening prošao je kao i svaki drugi normalni trening, isprobali smo konja i mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema sutra. Očekujem samo da odradim vježbu bez pada i biti ću zadovoljan”, poželio je naš srebrni olimpijac Filip Ude koji iza sebe ima osam europskih finala i srebro na Europskom prvenstvu u Lausanni 2008. godine.

Svoje sedmo europsko finale na konju s hvataljkama i treće za redom sutra će loviti Osječanin Robert Seligman.

“Podij trening je prošao odlično, baš onako kako sam planirao. To je samo pokazatelj da sam odlično trenirao. Napravio sam cijelu svoju vježbu, maksimalno, bez većih pogrešaka. Mislim da sam bio jedan od boljih u ponedjeljak na podij treningu i samo se nadam da će ostati svježine i sve ću podrediti da sutra nastupim barem na istom takvom nivou jer to bi mi sigurno donijelo finale. A onda u finalu samo treba malo počistiti tu vježbu i uvjeren sam da bi to moglo biti dovoljno za osvajanje medalje”.

Kvalifikacije će u jutarnjoj 1. skupini otvoriti Baron, Kušan i Srbić, a popodne će se u 2. skupini boriti Ude, Seligman i Kovačević. Rasplet i konačna lista finalista biti će poznata oko 19.40 sati.

“Neću si stavljati terete. To što neki za Antona i mene govore da smo nasljednici Marija Možnika je čast, ali i odgovornost. Istina, volio bih ući u finale, ali najveći cilj bio bi mi opušteno odraditi ono što znam. A ako želim finale, moram napraviti najbolju vježbu, ići na sve ili ništa”, rekao je Tin Srbić, 20-godišnji prečaš i najmlađi član naše muške reprezentacija u Cluju.

Žensku predstavlja samo naša najbolja gimnastičarka, Splićanka Ana Đerek koja će u četvrtak nastupiti u kvalifikacijama na gredi i parteru.

Raspored natjecanja

Srijeda, 19. travnja​
9.00-19.40 Kvalifikacije (m)

Četvrtak, 20. travnja​
9.00-19.30 Kvalifikacije (ž)

Petak, 21. travnja​
12.00-14.45 Finale – višeboj (m)​
16.30-18.30 Finale – višeboj (ž)

Subota, 22. travnja​
12.30-15.40 Pojedinačna finala: parter, konj s hvataljkama, karike (m); preskok, dvovisinske ruče (ž)

Nedjelja, 23. travnja​
12.30-15.40 Pojedinačna finala: preskok, ruče, preča (m); greda, parter (ž)


Komentari