SENZACIJA NA ŽITNJAKU: Za vikend kreće atraktivna završnica Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu

Foto: Socca Hrvatska

Početak ljeta ove godine rezerviran je za mali nogomet. 26. i 27. lipnja na terenu Nogometnog Centra Zlatna lopta na zagrebačkom Žitnjaku održat će se završnica Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu na kojem nastupaju najjače amaterske malonogometne ekipe iz cijele Hrvatske. A posebnu ljubav prema malom nogometu imaju igrači iz Sjeverne Hrvatske.

”Veselimo se ponovnom nastupu na završnici. Na zadnjem izdanju smo osvojili treće mjesto. Naš cilj je doći do polufinala i pokušati napraviti iskorak od prošlog puta, premda smo svjesni da neće biti lako jer nastupaju kvalitetne momčadi koje također ciljaju na sam vrh. Bit će sigurno odličnih utakmica i nijanse će odlučivati u finalnom danu”, pojasnio je Ernest Malarić, vratar ekipe Štefan Kumrovec i jedan od hrvatskih reprezentativaca koji već ima iskustva igranja na Svjetskom prvenstvu.

”Naravno da bih htio ostati u ulozi reprezentativca. O tome će odlučiti novi izbornik Ostrman, a na meni je da se nametnem kroz utakmice koje nam slijede do Svjetskog prvenstva u Meksiku. Iskustvo na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Grčkoj je bilo predivno i svakome bih preporučio igranje za socca malonogometnu reprezentaciju”, rekao je Malarić te dodao:

”Stvarno bih volio zaigrati u Meksiku, sama lokacija je vrlo atraktivna, i ono što je bitnije, htio bih napraviti značajniji rezultat od prethodnih godina gdje smo oba puta bili zaustavljeni u osmini finala jer malonogometna reprezentacija Hrvatske sigurno ima kvalitetu za više od toga”.

Na završnici će nastupiti i MNK Lovrečan, klub iz Varaždinske županije koja redovito uspješno nastupa po turnirima u Hrvatskoj i Sloveniji te organizira i kvalifikacijski turnir za završnicu Prvenstva Hrvatske.

Foto: Socca Hrvatska

”Od Prvenstva Hrvatske očekujemo barem prolazak skupine, s obzirom na to da dolazimo s vrlo mladom i ambicioznom ekipom koja svakoga u svakom trenutku može iznenaditi. To su igrači Županić, Lazar, Habijanić i Prikratki, sve od reda igrači u slovenskim ili hrvatskim nižim ligama”, kazao je Neven Furjan, predsjednik MNK Lovrečan, koji je kao gledatelj prisustvovao prethodnom izdanju Svjetskog prvenstva u Grčkoj na otoku Kreti.

”Svjetsko prvenstvo u Grčkoj ispunilo je sva moja očekivanja. Odlična atmosfera na tribinama i odlični potezi igrača nikoga nisu ostavili ravnodušnim pa mogu reći da sam vrlo zadovoljan i organizacijom i našom ekipom”, objasnio je Furjan te dodao:

”Socca mali nogomet kao sport povezuje prvenstveno amaterske igrače i ekipe što je vrlo bitno. Naravno, nadmetanja između ekipa uvijek su na maksimumu jer pobjednom na Prvenstvu Hrvatske odlazi se na Ligu prvaka, a to je svima cilj. Što se neka ekipa više probije, to je lakše dobiti sponzore, a što je više sponzora, time je i rad s ekipom puno lakši.”

Foto: Socca Hrvatska

Malonogometni spektakl na zagrebačkom Žitnjaku pratit će i izbornik hrvatske reprezentacije Željko Ostrman, koji je već najavio kako će za iduću akciju reprezentacije konkurirati isključivo oni igrači koji nastupe na Prvenstvu Hrvatske.


Komentari