SAVRŠEN SCENARIJ ZA VATRENE: Ovo je najizgledniji protivnik u lovu na četvrtfinale

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Zahvaljujući jučerašnjoj spektakularnoj pobjedi, “vatreni” su zauzeli drugo mjesto u skupini s četiri boda. Jednako toliko ima Češka, no Hrvatska ima bolju razliku pogodaka. Prva je Engleska sa sedam bodova, dok je Škotska ostala na dnu s jednim bodom.

Hrvatska će tako svoj dvoboj osmine finala igrati u ponedjeljak 28. lipnja u Kopenhagenu protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine E.

Izgledni protivnici u Španjolska, Slovačka, Poljska ili Švedska, a sve ovisi kako će odigrati posljednje kolo danas. Gotovo sve reprezentacije imaju jednaku šansu za završe prve ili druge u skupini E, a u najviše kombinacija je da će to biti Slovačka, no ne smije izgubiti od Španjolaca. S druge strane, Poljaci moraju pobijediti Šveđane da bi sigurno mogli proći u iduće kolo. U slučaju da Španjolci pobjede, a Švedska i Poljska odigraju neriješeno, tada bi odlučivao okupan broj golova.

Izbornik vatrenih Zlatko Dalić otkrio je što on priželjkuje u osmini finala.

“U osmini finala priželjkujem samo hrvatske navijače na tribinama, onda smo puno jači. Oni su naša snaga. Nemamo želja, vidjet ćemo kako će se rasplesti grupa. Mi ne možemo na utjecati. Nakon ovako dobre utakmice dobili smo još samopouzdanja i spremni ćemo dočekati utakmicu”, izjavio je Dalić nakon utakmice.


Komentari