Sandra Perković osvojila medalju: Bronca za našu diskašicu na Svjetskom prvenstvu

Foto: CROPIX

Sandra Perković osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi u bacanju diska s bačenih 66,72. Nova svjetska prvakinja postala je Kubanka Yaime Perez sa 69,17.

Prvi Sandrin disk letio je do sasvim dobrih za početak 66,72. Sandra je najavljivala siguran prvi hitac kako bi osigurala Top 8, to je i napravila. U drugoj seriji Sandrin hitac nije išao daleko, “tek” do 62,30, a probudila se, nažalost, druga Kubanka Caballero i prestigla Sandru za osam centimetara zauzevši drugo mjesto sa 66,80. Perez je i drugi put bacila solidnih 65,01. U trećoj seriji Sandra je dala sve od sebe, ali je disk letio do 66,19, iako je mislila kako će ići dalje od toga, te je ostala treća. Sljedeća dva bacanja su bila loša i napravila je prijestupe, dok su Kubanke pobjegle na nestvarnih 68,44, odnosno 68,01.

I u zadnjoj seriji Kubanka Perez je dokazala kako je trenutno najbolja diskašica svijeta. Letio je do 69.17 metara, a Caballero je u zadnjoj seriji loše bacila, ali je hitac iz četvrte serije bio dovoljan za svjetsko srebro. Kubanki je ovo prva velika medalja u karijeri, zvuči pomalo nevjerojatno.

Ovo je četvrta medalja na svjetskim prvenstvima za našu najbolju bacačicu diska. Svjetskom prvakinjom je bila u Moskvi 2013. i u Londonu 2017. godine, a u Pekingu 2015. osvojila srebro.  Sandra nije uspjela obraniti svjetsku titulu, ali je i bronca veliki uspjeh.

“S jučerašnjeg treninga sam otišla, nisam ga završila do kraja. Bila sam došla tu puno spremnija nego što jesam danas. Cijeli dan nisam znala hoću li uopće nastupiti. Eto, uspjela sam i takva izvući tu nekakvu medalju”, izjavila je najbolja hrvatska sportašica za HRT.

“Ja sam ponosna što je Hrvatska dobila još jednu medalju. Ovo je moja četvrta medalja sa svjetskih prvenstava i sljedeće godine Tokio, olimpijske igre, ja se nadam boljem plasmanu”, izjavila je suznih očiju Sandra Perković.

 


Komentari