Sandra Perković o dopingu: ‘Iskreno ne bih ni ja vjerovala nakon osam godina’

Hrvatska atletičarka Sandra Perković priprema se za novu sezonu u kojoj je krajnji cilj olimpijsko zlato.

Trenutačno boravi u Zagrebu a nas Instagramu je objavila “poziv” na testiranje na nedopuštena sredstva u sportu.

“Evo ga! Iskreno ne bih ni ja vjerovala nakon osam godina”, napisala je Perković.

Foto: Instagram

Podsjetimo, Perković je 2011. bila suspendirana zbog korištenja dopinga. “Žao mi je što smo se sastali pod ovakvim okolnostima. Nikad nisam očekivala da će se moje ime vezati uz doping. Ja sam strogo protiv dopinga i vratit ću se jača nego ranije”, rekla je Sandra Perković.

“Nastavit ću trenirati normalno. Nisam ljuta, jednostavno nisam imala sreće. U budućnosti ću biti puno pažljivija. Ako mi se to imalo bilo kada dogoditi, onda je dobro da se dogodilo sada kada sam na početku karijere pa se imam vremena vratiti. Čitav život sam protiv dopinga i dalje ću biti protiv dopinga. Ne bavim se dopingom i ne znam što treba uzeti da bi se bacalo dalje. Svojom snagom i radom ću postići još bolje rezultate”, govorila je prije osam godina.


Svjetski atletski savez nedavno je donio odlučio da na mitinzima Dijamantne lige od sljedeće godine ne bude bacanja diska. “Razumijem sve one razočarane atletičare čijih disciplina nema u Dijamantnoj ligi, ali moramo težiti uzbudljivijim disciplinama“, rekao je Sebastian Coe, prvi čovjek Dijamantne lige.

Novu procjenu IAAF-a je najavio za kraju sljedeće godine kada će donijeti program za 2021. godinu. Zbog izbacivanja diska s programa natjecanja, naša će atletičarka pretrpjeti i financijski šok, jer su nagrade na Dijamantnoj ligi najizdašnije.

Komentari

loading...
-->