SANDRA PERKOVIĆ IZGUBILA OLIMPIJSKU MEDALJU: Pred očima joj zlato uzela Amerikanka!

Facebook

Jedna od naših najboljih sportašica Sandra Perković zapamćena po olimpijskim medaljama 2012. u Londonu te 2016. u Riju nije uspjela osvojiti zlato u Tokiju, iako su mnogi predviđali njezin uspjeh.

Iako je Perković ostvarila najbolji rezultat A skupine kvalifikacija diska na Olimpijskim igrama u Tokiju te se vrlo lako plasirala u finale ovog puta zlato joj je izmaknulo pred očima amerikanke Vallerie Allman.

Facebook

Amerikanka je već u prvoj seriji bacila 68.98 metara, na drugom mjestu bila je Njemica Kristin Pudenz sa 66.86, a na trećem mjestu Kubanka Yaime Perez sa 65.72 m. Finale je popratio užasan pljusak, pa je natjecanje bilo prekinuto nakon druge serije na skoro sat vremena, zbog nevremena. Budući da je Olimpijski stadion u Tokiju cijeli pokisnuo, nastavak natjecanja se odvijao u otežanim okolnostima.

Sandra perković je u kvalifikacijama imala treći rezultat, 63.75, amerikanka Valarie Allman sa 66.42, te Indijka Kamalpreet Kaur 64.00.U posljednjem pokušaju Perković je bacila 63.25 što, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Ovo je drugo finale na kojem je Perkovićka ostala bez medalje. Naime, jedino veliko natjecanje na kojem nije osvojila medalju je bilo njezino prvo Svjetsko prvenstvo u Berlinu 2009. godine, a na čak devet natjecanja je slavila pobjedu.

Komentari