SANACIJA JARUNA! Pripreme za Svjetski veslački kup u punom jeku, braća Sinković po prvi put na domaćem terenu

Foto: Twitter/Sinkovic Brothers

Pripreme za Svjetski veslački kup u punom su jeku. Natjecanje će se održati 30. travnja, a kako bi sve bilo gotovo na vrijeme, prije nekoliko dana je započela sanacija sportskih objekata na zagrebačkom jezeru Jarun.

Braći Sinković ovo je prvo veliko natjecanje na domaćem terenu. Naporan trening ne izostaje, a ne kriju da će s ponosom dočekati dolazak svojih svjetskih konkurenata.

“Da se mi pohvalimo njima da imamo dobre uvjete, i sigurno da je i jedan od razloga i naši dobri rezultati da se ovo krenulo raditi, i došao je i svjetski kup i ponosni smo na to jer mislimo da ćemo ostaviti i mladima jednom kad mi odemo odlične uvjete i moći će nastaviti sa sjajnim rezultatima”, rekao je Valent Sinković za HRT.

Navedeno se čekalo godinama, a gradonačelnik Milan Bandić u svibnju 2018. godine obećao je svjetski kup u Zagrebu. Jedan od uvjeta bio je odmuljivanje jezera, te sanacija postojećih objekata. Navedena sanacija sada se užurbano radi. Grad odbacuje tezu da je riječ o izbornom projektu, a kao glavni razlog kašnjenja navode potres. Ističu da će sve biti završeno na vrijeme.

“Donesena mjera privremene obustave proračuna radi osiguravanja svih uvjeta za sigurnost građana, u gradu Zagrebu i to je odluka zbog koje su se neke stvari usporile”, objašnjava Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade.

“Od postojećih 7 regatnih staza imamo proširenje na osmu regatnu stazu, sređuje se infrastruktura startog djela regatne staze, i uređenje postojećeg startnog broja”, izjavio je Mate Baričević, projektant uređenja veslačke staze.

“Sanaciju tribina nadstrešnica i svih praktički sadržaja za gledatelje, dok je ova druga građevina namijenjena za gledatelje, i tu se uglavnom bavimo sanacijom sanitarnih čvorova, garderoba i promjenom kapaciteta”, dodaje Nikola Buljan, glavni projektant sanacije.


Komentari