RUŽAN KRAJ AVANTURE NA ISTOKU ZA BIVŠEG DINAMOVCA: Prijavio bivši klub FIFA-i i vraća se u HNL

GNK Dinamo

Prekaljeni napadač Mario Budimir sljedeću sezonu ponovo će zaigrati u Prvoj HNL i to kao napadač Lokomotive. Posljednjih pola godine golgeter je proveo u iranskom Persepolisu, najjačem klubu tamo, ali avantura je neslavno završila i otišao je, a da pritom nije dobio niti jednu plaću.

“Naravno da se nismo rastali kao prijatelji. Nisu mi isplatili nijednu plaću! Sve će to FIFA riješiti, samo moram biti strpljiv”, rekao je Budimir.

Budimirova životna priča dosta je neočina. Naime prije dvije godine htio se ostaviti nogometa nakon što je promijenio pregršt klubova, ali ga je Rudeš angažirao i tu je Budimir bio sjajan. Zabio je 13 golova i onda ga je kupio Dinamo.

U dresu hrvatskog prvaka zabijao je u svim natjecanjima, postigao je devet golova u 21 nastupu, prije nego što ga je Ivanković odveo u Iran. Za Persepolis je zabio pogodak koji im je donio naslov prvaka, ali su ga izigrali pa se ipak odlučio vratiti.

“Od napadača se, jasno je, očekuju golovi. Vjerujem da ću opravdati očekivanja. Profesionalac sam i isto mi je igram li u Dinamu, Lokomotivi ili nekom drugom klubu. Najbitnije je da sam zdrav. Ništa ne mogu unaprijed planirati. Takva mi je karijera. Kad sam se vratio s Cipra, mislio sam da mi je karijera gotova, a godinu dana kasnije sam igrao u Dinamu”, rekao je za Sportske novosti.


Komentari