RUŠE REKORDE: Hrvatski klizači postigli izvanredne rezultate

wiki

Postavljeni su novi osobni i državni rekordi.

Europsko je prvenstvo u brzom klizanju na kratke staze za naše reprezentativce završilo vrlo uspješno, zadovoljni se danas poslijepodne vraćaju u Zagreb, ostvarili su izvanredne rezultate i ponovo pomaknuli svoje granice.

Katarina Burić svojim je plasmanom napravila veliku stvar za Hrvatsku reprezentaciju, završivši u konačnom poretku na 32. mjestu, kvalificirala je dvije hrvatske klizačice za iduće Europsko prvenstvo koje će se održati u Dresdenu u Njemačkoj sljedeće godine. Ujedno je postavila novi državni i osobni rekord na 500 m.

press
press

Ivan je završio na 36. mjestu te je natjecanje završio ulaskom u četvrfinale na 1000 m što je fenomenalan uspjeh (na 1000 m je 19-ti brzoklizač Europe). Postavio je i novi državni, a i svoj osobni rekord na 1000 m te osobni na 1500 m.

press
press

Naši će se reprezentativci sada okrenuti nastavku natjecateljske sezone, pred njima je već za nepuna dva tjedna svjetsko juniorsko prvenstvo u Innsbrucku (Austrija) a zatim slijede natjecanja iz regionalne lige Alpe Adria u Celju, iz Danubia serije u Zagrebu, ali i Svjetsko prvenstvo u Rotterdamu, Svjetski kup u Dresdenu, te Europacup u Hasseltu u Belgiji.


Komentari