RUKOMETNI MOZART NAJAVIO OPROŠTAJ: Ivano Balić – ‘Nisam za trenera’ (VIDEO)

hsg-wetzlar.de

Jedan od najboljih rukometaša svijeta, Ivano Balić (36) završava svoju bogatu igračku karijeru. 

Proslavljeni Balić svoju posljednju utakmicu odigrat će u dresu Wetzlara 5. lipnja protiv Goepingena u njemačkom prvenstvu, a zbog velikog interesa javnosti održao je i konferenciju za novinare.

“Kraj je došao tako brzo. Još uvijek osjećam da mogu sat vremena trčati gore-dolje, ali moram prihvatiti da to više nije realno. Vrijeme je za kraj. Moja leđa su bolje, i nadam se da me neće izdati u posljednjoj utakmici. Drago mi je da se mogu osvrnuti na uspješnu karijeru i što me je zdravlje poslužilo”, rekao je Balić.

Od najljepših trenutaka karijere osvrnuo se na igranje za hrvatsku reprezentaciju i izdvojio one od posebnog značaja…

“Doživjeli smo sjajne godine u hrvatskoj reprezentaciji. Za mene je posebna bila 2003. i Svjetsko prvenstvo u Portugalu, jer smo osvojili prvu veliku titulu. Ali, nikada se čovjek ne smije zadovoljiti s titulom, uvijek treba tražiti više”.

Na pitanje vidi li se jednog dana kao rukometni trener Balić je odgovorio:

“Ne, to nije za mene. Svaki dan treba brinuti za 16, 17 igrača, ne samo o taktici, nego i psihološkoj strani. Nisam za trenera, definitivno”.

Balić je rukometnu karijeru započeo u Splitu, a igrao je za Metković, Portland San Antonio, Zagreb i Atletico Madrid. Godine 2003. i 2006. proglašen je za najboljega rukometaša svijeta, a 2010. je od strane posjetitelja stranice Međunarodnog rukometnog saveza (IHF) proglašen za najboljeg rukometaša svih vremena. Sa selekcijom Hrvatske ima olimpijsko zlato iz Atene 2004. i svjetsko iz Portugala 2003, dok u kolekciji ima olimpijsku broncu, dva svjetska srebra i dva srebra i jednu broncu sa europskih prvenstava.

Nedavno je izvršni dopredsjednik Hrvatskog rukometnog Saveza Zoran Gobac kazao kako Balića želi kao koordinatora muških rukometnih selekcija, no ostaje za vidjeti kako će legenda nastaviti svoj životni put.


Komentari