VELIKO SLAVLJE KAUBOJA: Nakon četiri produžetka Hrvatska u finalu Europskog prvenstva

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Kauboji su izborili finale! Bila je ovo još jedna sjajna predstava Hrvatske koja je slavila protiv Norvežana rezultatom od 29-28 i tako izborila finale europskog prvenstva. Hrvatska je bila dominantnija tijekom prvog poluvremena i Kauboji su na odmor mogli otići i s puno većom prednosti.

Hrvatska je na poluvrijeme otišla s dva gola prednosti i rezultatom 12-10. Pozitivan rezultat Kauboji su imali ponajviše zahvaljujući raspoloženom vrataru Marinu Šegi koji je u jednom trenutku imao nevjerojatnih 83 % obrana. Hrvatska je tijekom prvog poluvremena većinom imala prednost od jednog do dva gola, ali Norvežani su u drugom dijelu bili znatno opasniji.

U 39. minuti Norvežani su došli na samo jedan gol zaostatka, a već u sljedećem napadu poravnali su na 15-15. U 43. minuti Sagosen je zabio iz sedmerca i donio prvo vodstvo Norvežanima u drugom poluvremenu, ali to nije dugo potrajalo. Nakon još jedne sjajne reakcije Šege, kapetan Domagoj Duvnjak je još jednom preuzeo odgovornost i donio Kaubojima prednost 19-17. Nakon novog isključenja kod Norveške, Vlado Matanović je u 50. minuti zabio svoj drugi pogodak i donio Kaubojima vodstvo od 20-19.

U napetih posljednjih deset minuta igralo se uglavnom gol za golom. Popustila je koncentracija pred sami kraj utakmica i Kauboji su lovili zaostatak. Jednu od odlučujućih uloga odigrao je Matej Ašanin koji je pet minuta prije kraja obranio sedmerac i zadržao Hrvatsku u igri, a Duvnjak je iskoristio tu situaciju i poravnao rezultat na 22-22. Nakon toga je uslijedio još jedan eksplozivan udarac kapetana Duvnjaka koji je donio prednost Hrvatskoj i postavio 23-22.

Pobjednik se tražio u produžecima

Dvije minute prije kraja Hrvatska je ostala s igračem manje, ali Ašanin je obranio drugi sedmerac zaredom i dao novu šansu Kaubojima. Izbornik Lino Červar zatražio je time-out 21. sekundu prije kraja utakmice, nakon čega nije bilo golova i pobjednik se tražio u produžecima.

Duvnjak je u produžecima odmah zabio za 24-23 Hrvatske, ali Norvežani su odmah uzvratili. Prvi produžetak završen je neriješeno, rezultatom 24-24.

U drugom produžetku Luka Stepančić zabio je za novo vodstvo Hrvatske, ali Sagosen je odmah izjednačio na 25-25. Tri minute prije kraja Norvežani su iskoristili pasivni napad Hrvatske i došli do minimalnog vodstva. U posljednjim sekundama utakmice Duvnjak je zabio za novo izjednačenje i dao još jednu šansu Hrvatskoj.

Novi produžeci započeli su još jednom sjajnom obranom Marina Šege, ali Hrvatska to nije iskoristila te su Norvežani realizirali svoj sljedeći napad i poveli rezultatom 27-26. Uslijedila je mini serija Hrvatske i sjajni Marino Marić i Zlatko Horvat donijeli su prednost od 28-27. Uslijedila je kontra Norvežana i Bjornsen je zabio za 28-28 čime je završen treći produžetak.

U posljednjih 15 sekundi Musa je zabio za konačnih 29-28 i donio veliko slavlje Hrvatskoj i plasman u finale.


Komentari