Tko je novi izbornik Kauboja, Hrvoje Horvat? U rukometu je cijeli život, a evo u kakvim je odnosima s Mamićima!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Sada je i službeno. Odlučeno je tko je novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije nakon što je ostavku dao Lino Červar.

HRS je službeno priopćio kako će ga naslijediti Hrvoje Horvat.

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici prihvatio je ostavku izbornika Line Červara. Istodobno, Upravni odbor je od Koordinatora za muški rukomet, gospodina Line Červara, dobio prijedlog tri kandidata za novog izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije. To su Hrvoje Horvat, Slavko Goluža i Ivano Balić.

Nakon iscrpne rasprave te detaljne analize svakog od ponuđenih kandidata, utvrđeno je da Ivano Balić nažalost, nema potrebnu diplomu za obavljanje izborničke funkcije. Od dva preostala kandidata Upravni odbor je većinom glasova, uz jedan glas protiv, i jedan suzdržan, i neizjašnjavanje jednog člana koji je zauzet radnim obvezama, odlučio zadržati kontinuitet u radu reprezentacije te je donio Odluku o imenovanju Hrvoja Horvata za izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije.

“Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima, i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja, i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku”, izjavio je Horvat.

Tko je Hrvoje Horvat?

Tko je zapravo Hrvoje Horvat, osim što je novi izbornik koji će voditi rukometnu reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre? Donosimo vam njegovu biografiju.

Rođen je 16. prosinca 1977. godine u Bjelovaru. Dolazi iz rukometne obitelji, tata mu je poznata rukometna legenda, Hrvoje Horvat stariji. Završio je Kineziološki fakultet u Zagrebu, smjer naravno rukomet.

Igrao je u bjelovarskom »ORK Partizan«, zagrebačkom Medveščaku, RK Zagreb, RK Dubrava te sam imao kraće epizode u Švicarskoj i Njemačkoj.

Pred kraj svoje igračke karijere bio je igrač/trener u zagrebačkom Premijerligašu Dubravi, a po završetku aktivnog igranja posvetio se isključivo trenerskom pozivu i nastavio voditi RK Dubrava.

Našao se i na klupi našićkog Nexea, te dogurao prvo do pomoćnika izbornika Line Červara, a danas je i sam postao izbornik Kauboja.

Za vrijeme igračke karijere prošao je sve mlađe selekcije hrvatske izabrane vrste (kadeti i juniori), a u nekoliko je navrata nastupio i za seniorsku reprezentaciju. Pod vodstvom Vladimira Turkovića izborili su plasman na juniorsko EP u Rumunjsku, tamo zauzeli petu poziciju, a ona je vodila na Svjetsko prvenstvo u Tursku.

Osim rukometa, upustio se i u igranje rukometa na pijesku. Obje sestre udale su se za sportaše, Vanja za nogometaša Zorana Mamića, a Jasenka za rukometaša, nažalost pokojnog, Iztoka Puca.

Ljubav između Vanje i Zorana Mamića je pukla 2010.

Za Večernji je u intervjuu 2017. godine objasnio u kakvim je odnosima sa Zoranom i Zdravkom Mamićem.

“Što se tiče Mamića, jasno da sam ostao s njima u dobrim odnosima. To su ljudi velika srca bez obzira na to što većina misli drugačije. Čujemo se, družimo se bez obzira na to što Zoran i Vanja više nisu zajedno. Čak mogu priznati da sam nogomet počeo pratiti zbog Zorana, a taj me sport prije uopće nije zanimao. Kad je Zoki postao trener Dinama, onda sam znao otići i na utakmice. Sad više ne stignem od svojih obaveza”, objasnio je Horvat.


Komentari