ŠTO HRVATSKU ČEKA DALJE? Pobjeda protiv Islanda bila je važna, ali u nastavku slijedi HOROR!

Hrvatska rukometna reprezentacija u svom je prvom nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Munchenu pobijedila Island s 31-27 (16-14). Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bili su Luka Stepančić s osam i Luka Cindrić sa šest golova, dok je Island predvodio Aron Palmarsson sa sedam pogodaka.

Ipak, ova pobjeda mogla bi značiti jako puno Hrvatskoj u daljnjem sustavu natjecanja. Prema nekim predviđanjima Islandu sada predstoji borba za treće mjesto u skupini za koju će se boriti s Makedonijom, Bahreinom i Japanom. Ako Island prođe u drugi krug, Hrvatska će prenijeti najmanje dva boda.

Hrvatska i dalje sama odlučuje o svojoj sudbini i vjerojatno će se boriti za prvo mjesto u skupini izravno sa Španjolscima u posljednjem kolu koje se igra 17. siječnja. Pobijedi li Hrvatska Španjolsku već je pratktički prošla u polufinale.

U drugom krugu skupina B, u kojoj igra Hrvatska, križa se s onom u kojoj igra Francuska, Njemačka, Srbija ili Rusija, ovisi tko prođe. U slučaju da Hrvatska prenese četiri boda, bila bi joj dostatna još četiri za prolaz dalje. To pak znači da Hrvatska ipak mora pobijediti ili aktualnog prvaka Europe, Francusku ili domaćina i jednog od favorita turnira, Njemačku.

Izgubi li Hrvatska od Španjolske, u drugom će joj krugu trebati vjerojatno sve pobjede jer samo dvije momčadi iz te skupine prolaze dalje u polufinale.

Naglasit ćemo, ova pobjeda protiv Islanda vrlo je važna i iz još jednog razloga. Naime, ona je velik korak ka plamanu na Olimpijske igre, što je primarni cilj Hrvatskoj. Plasman će izboriti samo one reprezentacije koje završe natjecanje do sedme pozicije. Dakle, Hrvatska nakon drugog kruga mora biti među četiri najbolje reprezentacije u svojoj skupini.

Sve u svemu, Hrvatsku u nastavku čekaju izuzetno teške utakmice i to u vrlo gustom rasporedu.


Komentari