Stigla i službena potvrda: PPD Zagreb će i sljedeće godine biti dio europske elite

Na konferenciji za medije koju je organizirao PPD Zagreb objavljeno je kako je Damir Bičanić završio je svoju karijeru, ali ostaje u klubu kao direktor za međunarodne odnose i odnose s rukometnim institucijama, piše 24 sata.

“Klub je dobio službeni dopis EHF-a u kojem smo obaviješteni da smo iduće sezone sudionici elitne Lige prvaka. S obzirom da se postojeći format s 28 klubova mijenja i od sljedeće sezone je sa 16 klubova, dvije skupine po osam. Izravan plasman u tu Ligu prvaka imaju prvaci država s najboljim nacionalnim koeficijentom, točnije njih devet i to Francuska, Njemačka, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Španjolska, Poljska, Danska, Hrvatska i Portugal. Pretpostavljam da će i drugoplasirani iz Njemačke, Francuske i Mađarske također biti tu putem pozivnica, dijeli ih se šest, a zasad ju je samo Wisla Plock zatražila. Bit će to i za nas veliki izazov jer je tu sama krema europskog rukometa”, rekao je direktor kluba Vedran Šupuković.

Zagrebaši su već manje-više složili kostur za novu sezonu, jači, čvršći, no rade i drugi. Neki, poput Meškova, malo i bezobrazno.

“Imali smo videokonferenciju, svi sudionici Lige prvaka iz ove sezone i postignut je džentlmenski sporazum oko statusa igrača. Nema tu nikakvih tajni, klubovi već smanjuju igračima ugovore u cijeloj Europi i dogovorili smo da u slučaju da neki od klubova sudionika ovog sporazuma želi kontaktirati igrača iz drugog kluba kojem je smanjena plaća, da to ne može napraviti bez dozvole kluba. S tim su se složili svi osim Meškova koji je javno rekao da već sada gleda uzeti nekoliko igrača iz Vardara”, rečeno je.

One koje je Zagreb ima i koji već rade na travnjaku NK Trešnjevke uskoro će dobiti društvo.


“Momčad koja je tu na okupu bez Slovenaca i našeg trenera Veselina Vujovića koji bi trebali doći idući tjedan. Dečki rade i jedva čekaju ulazak u dvorani, no čekamo statičare da dođu pregledati dvoranu i daju nam dozvolu za ulazak u nju. Naravno, to neće biti pravi rukometni treninzi jer još nema kontakta. Jako je teško, dečki trče na suho i kondicijski se pripremaju što je dobro jer su se zaležali doma ovih 30 dana. Što se tiče novih igrača, oni bi trebali doći u lipnju zbog stanova i ostalih stvari, oni su u svojim klubovima pod obavezama do 1. lipnja”, rekao je glavni menadžer Božidar Jović.

Komentari

loading...
-->