Rukometna legenda stigla u pomoć Vujovićevom Zagrebu: ‘Nama fali jedna sekundica da bi opet bili top’

Damir Krajac / CROPIX

Legendarni hrvatski rukometni reprezentativac Denis Špoljarić stigao je u Zagreb, u klub u kojem se proslavio i zaradio nastup u reprezentaciji. Kao pomoćnik Veselina Vujovića pokušat će vratiti najjači hrvaski rukometni klub u dobru formu nakon starta sezone za zaborav, piše net.hr.

“Bio sam 3-4 godine doma. Malo se odmarao, treba se čovjek malo odmoriti nakon svih onih autobusa, letova, drugih hotela, soba. Baš mi je pasalo”, rekao je Denis Špoljarić.

Ali odmora je bilo dosta, vrijeme je za prenošenje iskustva. A njega, ovaj tihi ministar obrane ima koliko hoćete. Olimpijsko i svjetsko zlato s reprezentacijom, europsko srebro, tek su dio toga. Zadnji nastup u kockastom imao je u Zagrebu, na domaćem prvenstvu prije deset godina. Od tada, nekako su se i sve te medalje prorijedile.

“To što možda zadnjih par godina nismo osvojili medalju, ali moramo biti sretni kada dođemo u polufinale. A ovo sve poslije je sve malo sreće, malo ozljede, malo svega tu. A nama fali jedna sekundica, nečega, da bi opet bili top”, rekao je Špoljarić.

Zagrebašima posljednjih godina najviše nedostaje konstanta. U tri godine promijenili su čak šest trenera. Posljednji prije Vujovića bio je Slovenac Branko Tamše koji je ekspresno dobio otkaz zbog lošeg starta sezone.

“To je sve na nama i na igračima. Ako budu katastrofa rezultati onda ćemo dobiti svi nogu. To je tako u trenerskom poslu. Ali bilo bi lijepo da ostaneš na jednom mjestu par godina i da se nešto napravi”, objasnio je Špoljarić.


Komentari