RUKOMETAŠI PPD-a OSIGURALI PROLAZAK U OSMINU FINALA! Deset bodova na ljestvici za hrvatske prvake

Foto: Instagram/HRS

Rukometaši PPD Zagreba osigurali su plasman u osminu finala Lige prvaka iako su u susretu 13. kola u Areni Zagreb izgubili od njemačkog prvaka Flensburg-Handewitta s 21-22 (11-9).

Hrvatskom prvaku pomogao je PSG koji je pobijedio Celje Pivovarnu Laško s 36-32 pa zagrebački rukometaši uoči zadnjeg kola imaju nedostižna tri boda više od slovenske ekipe.

Gosti su bolje ušli u susret, međutim, nakon što je PPD Zagreb ubrzao s igrom počeo je okretati rezultat u svoju korist. U 19. minuti hrvatski prvak je stigao do tri gola prednosti, a u 26. minuti i najvećih +4 (10-6). U završnici prvoga dijela njemački prvak je smanjio na samo gol zaostatka (10-9), no Zagreb je na odmor otišao s dva pogotka prednosti (11-9).

Flensburg je daleko bolje otvorio nastavak susreta. U 33. minuti je izjednačio na 11-11, a minutu kasnije i poveo sa 12-11. Nažalost, njemački sastav nije na tome stao. Uslijedio je novi pogodak za vodstvo 13-11, dok je Zagreb tek nakon sedam minuta nastavka zabio prvi gol smanjivši zaostatak na minus jedan.

U 43. minuti je uspio poravnati na 15-15, a potom i povesti (16-15). U nastavku susreta došlo je do izjednačene igre pa se u posljednje dvije minute ušlo rezultatom 20-20. Burić je tada obranio Potočniku, a u kontri je Wanne zabio za prednost gostiju. Burić je obranio i udaraca Horvata i kada je Zachariassen 30 sekundi prije kraja zabio za 22-20 priči je bio kraj.

Njemački sastav su do pobjede predvodili Hampus Wanne s devet golova te Johannes Golla s četiri gola, dok je Benjamin Burić sakupio 13 obrana.

Kod PPD Zagreba najefikasniji su bili Zlatko Horvat s pet, David Mandić s četiri te Damir Bičanić s tri gola. Urh Kastelic je imao osam obrana.

Na ljestvici vodi PSG s 24 boda, Pick Szeged je drugi s 19 bodova, a Flensburg na trećem mjestu ima 14 bodova. Nantes je četvrti s 13, Motor Zaporožje ima 11, a PPD Zagreb 10 bodova. Zadnja dva mjesta drže Celje (7) i Skjern (6).

U zadnjem kolu Zagreb će 3. ožujka gostovati kod Pick Szegeda.


Komentari