PROBLEMI ZA HRVATSKU! Francuzi i Nijemci zakomplicirali su rasplet, evo što Kaubojima treba za prolaz

foto: HRS

Nakon što su Francuzi i Nijemci prvoga dana drugog kruga upisali pobjede, Hrvatska je pala na treće mjesto, ono koje ne vodi polufinale.

Francuska i Njemačka pobjedama protiv Španjolske i Islanda preskočile su Hrvatsku i sada imaju po bod i utakmicu više. Podsjećamo, u polufinale prolaze dvije momčadi iz dvije skupine drugog kruga, a u skupini 1 za vodeća dva mjesta borit će se Hrvatska, Francuska i Njemačka. Preostale tri ekipe ostale su bez šansi za prolazak.

Španjolska je izgubila od Francuske, a to opet nikako nije dobro za Hrvatsku jer su Kauboji vjerojatno računali da aktualni prvak Europe može otkinuti koji bod Francuzima ili Nijemcima, međutim s tako jalovom igrom teško da će uzeti još koji bod, posebice jer sad više nemaju motiva.

Nijemci su također ostvarili pobjedu protiv Islanda, a za njih vrijedi vjerojatni isti ovaj opis kao i za Španjolsku.

Hrvatska svoju sudbinu i dalje drži u vlastitim rukama i to je najvažnije. Prvu utakmicu igraju u nedjelju u 18 sati i to protiv najslabije momčadi skupine, Brazila. Brazil možda je najlakši suparnik, ali ne treba ga podcijeniti. To je velika prilika Hrvatskoj da ode na šest bodova, ali opet, tih šest bodova neće biti dosta za prolaz u polufinale.

Hrvatska će morati slaviti ili protiv Njemačke ili protiv Francuske. S Nijemcima igra u ponedjeljak, a s prvakom svijeta u srijedu. Idealno bi bilo pobijediti Nijemce i ne vaditi se protiv Francuza, ali prvo treba svladati Brazil da bi se moglo o tom razgovarati. Također, Hrvatskoj bi najbolje bilo da završi prva jer bi u tom slučaju vjerojatno izbjegla Dansku u polufinalu.


Komentari