NEVJEROJATAN TRANSFER MLADOG HRVATSKOG RUKOMETAŠA! Progovorio o sramotnim pričama

Foto: Instagram/Halil Jaganjac

Halil Jaganjac dobro je poznati hrvatski rukometaš koji je odlučio napraviti transfer, no ne u PPD Zagreb kako to obično biva kod najtalentiranih rukometaša.

On je odlučio otići u Našice gdje će igrati za Nexe, iako se spominjao kao pojačanje “vječnog” hrvatskog prvaka. Ostalo je dosta upitnika, posebice nakon silnih pregovora Zagreba i Metalurga oko Jaganjca.

Međutim, PPD Zagreb i Metalurg nisu uspijeli pronaći dogovor. Nije uspjelo jer je, kako su to u PPD Zagrebu objasnili, predsjednik Metalurga, Minčo Jordanov, želio transfer pod uvjetom da on PPD Zagrebu diktira kakav će biti ugovor između Jaganjca i kluba. Direktor PPD Zagreba, Vedran Šupuković, u listopadu prošle godine za SN istaknuo “na to nismo mogli pristati jer ne možemo zbog Jaganjca ili bilo koga drugog rušiti klub”.

“Da me netko pitao, da mi je rekao da ću ići u Nexe i da će mi to biti sljedeći klub, ja bih mu rekao: ‘Teško!’ Ali, sada kada sam ovdje, stvarno mi je predivno i ne želim uopće razmišljati ni o čemu drugome nego o daljnjem radu”, kazao je Halil Jaganjac za Dnevnik Nove TV.

Inače, Jaganjac je sa 17 godina igrao za drugu momčad PSG-a da bi ga nakon toga Lino Červar doveo u makedonski Metalurg. A onda je Jaganjac eksplodirao. Bio je čak drugi najbolji strijelac Lige prvaka u grupnoj fazi natjecanja. Nakon toga je došao taj prijelaz u Nexe.

Ponuda je imao iz Kielca, Meškova, Berlina i Silkeborga, ali se odlučio za Našice. To za njegov razvoj može biti samo plus, naravno, pod uvjetom da s njim napreduje i klub, a plus je i za hrvatski rukomet, na čijim ćemo parketima gledati kako igra i razvija se ovaj rukometni dragulj.

Kao najveći talent hrvatskog rukometa bio je u momčadi za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj prošle godine. No, ovog siječnja Červar mu nije dao šansu na Svjetskom prvenstvu. No, kaže da izborniku ništa ne zamjera.

“Ja to uopće ne doživljavam kao neku veliku stvar. Biti s tim dečkima, s Duvnjakom, Cindrićem, Karačićem, od njih naučiti ponešto svaki dan je već velika privilegija samo na treninzima, a kada dobijete koju minutu na utakmicama, bilo pripremne ili bitne utakmice, meni je uvijek čast igrat za hrvatsku reprezentaciju”, istaknuo je Jaganjac i prokomentirao priče da šansu nije dobio jer nije potpisao za PPD Zagreb.

“Ma ja apsolutno o takvim stvarima ne razmišljam, mislim da tim stvarima nije mjesto u sportu. Ja se koncentriran na rukometni teren, sve oko njega me apsolutno ne zanima. Mislim da onaj tko u tom trenutku bude najbolji, dobit će priliku predstavljati reprezentaciju. Ja mislim da sam mlad, imam 20 godina i bit će jako puno vremena da se ja i dokažem”, objasnio je Jaganjac.


Komentari