Nakon 15 godina Čupić se vraća u Zagreb! ‘Odlučio sam da je vrijeme da se vratim kući’

Foto: HRS

Sada je i službeno. Veliko ime hrvatskog rukometa vraća se u Zagreb! Hrvatski rukometni reprezentativac Ivan Čupić potpisao je ugovor s PPD-om Zagreb.

Desno krilo reprezentacije potpisao je suradnju na tri godine počevši od 1. srpnja 2021.

“Punih 15 godina igram u inozemstvu i Zagreb je za mene i moju obitelj došao u pravom trenutku. Sa sportskim direktorom Valčićem sam razgovarao oko toga da klub treba novih ljudi i nove energije. Ja sam se našao u toj viziji i planu kluba za sljedećih nekoliko godina i jednostavno sam odlučio da je vrijeme da se vratim kući te da probam pomoći koliko mogu, također i utjecati na mlade koliko mogu pošto je prisutna i rezultatska kriza.

S nama starijima i iskusnijima se nadam da će se promijeniti atmosfera svlačionice, također pokušati ćemo dignuti i vratiti Zagreb koliko možemo na stare staze slave kada su bile pune dvorane i kada su padali dobri rezultati. Osjetio sam osjetnu kemiju, ambiciju i novi izazov u karijeri što mi je sigurno pomoglo pri odluci. Vjerujem da će sve izaći na dobro. Trenutna situacija s pandemijom ne ide na ruku mladim i neiskusnim ekipama koje imaju puno novih igrača jer smo više vremena proveli na testiranjima i u karantenama nego u dvorani. Mislim da je ova sezona čudna za svih, i čekam da se ova situacija s koronom primiri. Sigurno će se i iskristalizirati ekipa Zagreba kako bi se za sljedeću sezonu što kvalitenije i korektnije pripremili”, rekao je Čupić.


U bogatoj i uspješnoj karijeri ovaj 34-godišnjak ima čak sedam odličja s reprezentacijom, četiri bronce i tri srebra, a prije nego li je stigao u Vardar u ljeto 2016. (s kojim ima dva naslova EHF Lige prvaka) igrao je za VIVE Kielce (jedan naslov EHF Lige prvaka), Rhein-Neckar Löwen, RK Gorenje Velenje, SD Octavio Vigo, RK Medvešćak i RK Metković. Najboljim rukometašem Hrvatske proglašen je 2018. godine.

Komentari