IHF POKRENUO DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV ČERVARA I EKIPE! Zbog teških optužbi na udaru četvorica Hrvata

Foto: Screenshot/ YouTube

Međunarodni rukometni savez (IHF) pokrenuo je istragu protiv hrvatskog izbornika i igrača, zbog verbalnog napada nakon utakmice drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva koje se održava u Danskoj i Njemačkoj. Hrvatska je poražena s 22:21, a Červar je zajedno s još nekolicinom žestoko kritizirao suđenje i suce.

Delegat utakmice podnio je prijavu protiv trojice, za sada, neimenovanih članova vodstva hrvatske reprezentacije i protiv jednog igrača, a na udaru su zbog izjava i prigovora na suđenje danskog sudačkog para Gjeding-Hansen.

Cijeli slučaj kao i moguće kazne razmatrat će Međunarodni rukometni savez, to jest, njihova disciplinska komisija. Odluci će pridonijeti i sudačka komisija, a proučavat će se sve snimke utakmice kako bi se utvrdilo jesu li Hrvati osnovano kritizirali suđenje.

Červar je u svom istupu bio izuzetno netaktičan i nazvao je Hansena i Gjedinga “amaterima koje treba zatvoriti jer su svojim odlukama izbacili Hrvatsku iz borbe za medalje”.

“Protiv Njemačke vidjeli ste pljačku koju je vidio cijeli svijet! Suce treba strpati u zatvor. Ovo nije prvi put. Nama su Danci oduzeli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. godine i to treba javno reći”, samo su to neki od verbalnih ispada Červara nakon utakmice s Njemačkom.


Komentari