MA TOO! Kauboji s prvog mjesta idu u drugi krug SP-a, Katar je ‘pao’!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Kauboji su novu pobjedu izborili protiv Katara. U trećoj utakmici Svjetskog prvenstva u Egiptu dobili su ih rezultatom 26:24.

Prije ove utakmice izvukli su bod uz puno muke protiv Japana, ali i slavili protiv Angole.

Pobjedom su hrvatski rukometaši osigurali prvo mjesto u grupi C te nastavak natjecanja s tri boda u drugom krugu. Igrač utakmice kod nas je bio Marino Marić.

Manuel Štrlek postigao je šest golova za Hrvatsku, po pet su dodali Marino Marić i Marko Mamić, dok je Frankis Marzo postigao sedam pogodaka za Katar.

Odlično su Kauboji krenuli u utakmicu. Prvih deset minuta bila je vidljiva dominacija Hrvatske. I Pešić je bio danas dobro raspoložen, na početku je već ‘skinuo’ tri lopte.

Istim stopama nastavio je i Marin Šego koji je ‘skinuo’ čak tri sedmerca Katara! Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 13:11 za Hrvatsku.

Nakon prvih 10 minuta drugog poluvremena naši Kauboji su mogli biti zadovoljniji od protivnika. Na semaforu je stajalo 18:15, a moglo je biti i još više zadovoljstva, ali Šarić je obranio sedmerac Čupiću.

U nastavku Šego je skinuo još jedan sedmerac i imao je 4/4 obrane sa sedam metara.

“Svaka vam čast, muda imate, idemo do kraja“, rekao je izbornik Lino Červar na posljednjem time outu drugog poluvremena.

Ojačani sa Šegom

Hrvatska je protiv katarskih reprezentativaca tražila uzvrat za utakmicu s prošlih Olimpijskih igara koju ne pamtimo po dobrom. U ljeto 2016. sreli su se s današnjim protivnicima u Riju de Janeiru, a Katar je tada na početku rukometnog turnira slavio s 30:23.

Uoči novog dvoboja, Katar je u Aleksandriji slavio protiv Angole i Japana, dok naše Kauboje još uvijek boli slaba predstava i samo bod protiv Japanaca. Novi nastup dočekali smo  ojačani s obzirom na to da se na gol vratio Marin Šego.

Marin Šego ušao je u sastav, ali na golu je za početak bio Ivan Pešić.

HRVATSKA: Pešić, Mandić, Horvat, Mamić, Duvnjak, Šebetić, Musa

KATAR: Šarić, Berrached, Maddadi, Zakkar, Hassabala, Carol, Sami


Komentari