HRVATSKI RUKOMETAŠI OSIGURALI PLASMAN NA EUROPSKO PRVENSTVO!

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je protiv Srbije (27:23), u utakmici 4. kola kvalifikacija za EURO 2020. godine, izborila nastup na Euru.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Manuel Štrlek sa osam pogodaka i Domagoj Duvnjak s četiri gola i četiri asistencije. Po tri pogotka postigli su Josip Božić-Pavletić i Marko Mamić. Strijelce gostiju predvodili su s po tri gola Pušica, Pešić, Nemanja Ilić i Zelenović.

Početnu prednost Srbije (0:2) Hrvatska je preokrenula zahvaljujući raspoloženom Manuelu Štrleku, koji je postigao pet od prvih sedam pogodaka Hrvatske. Kapetan Domagoj Duvnjak se prometnuo u glavnog razigravača pa je zahvaljujući njegovim asistencijama hrvatska reprezentacija po prvi put došla do najvećih šest pogodaka prednosti u 20. minuti (13:7). S tom je zalihom Hrvatska dočekala i početak drugog poluvremena.

Nakon osam minuta igre u nastavku gosti su se primaknuli na tri gola zaostatka (18:15), ali to je bilo i najviše što su se uspjeli približiti, za što su se zajednički pobrinuli čvrsta obrana i raspoloženi vratar Filip Ivić. Granica od šest golova razlike ostala je neprobojna za hrvatske rukometaše koji su se na kraju zaustavili na plus četiri (27:23).

Hrvatska je sa sedam bodova osigurala plasman na Europsko prvenstvo.


Komentari