HRVATSKA PONOVNO ŽELI ORGANIZIRATI SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO! I to za samo šest godina

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Jednoglasnom odlukom članova Izborne skupštine Hrvatskog rukometnog saveza novi četverogodišnji mandat dobio je dosadašnji predsjednik Tomislav Grahovac.

Također, uz usvojeno financijsko izvješće o poslovanju Saveza, izabrani su i novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora Hrvatskog rukometnog saveza. Grahovac je potvrdio da Hrvatska želi opet organizirati Svjetsko prvenstvo 2025. godine.

“Zahvaljujem svima koji su me podržali. Iza nas je jedno uspješno razdoblje – bronca muške seniorske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Poljskoj, zlato na Mediteranskim igrama, nekoliko medalja rukometaša na pijesku, srebrna medalja kadeta na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, drugo mjesto Zagreba u SEHA ligi i sl. No pred nama brojni novi izazovi. Prije svega želimo podići nivo kvalitete domaćih liga te smo u tome smislu u potrazi za sponzorom. Savez sada posluje pozitivno i spreman je i sam preuzeti dio pokrivanja troškova bolje organizacije domaćih natjecanja. Već smo ove sezone imali mnogo prijenosa na raznim televizijama, a u budućnosti će ih biti još i više. Obavili smo dosta razgovora na svim mogućim razinama i želja nam je da samostalno ili s nekim organiziramo Svjetsko prvenstvo 2025. godine za seniore. Vjerujem da će nam se ta želja i ispuniti, a to će biti još jedna potvrda koliko je HRS prepoznat i cijenjen u svijetu”, izjavio je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Podsjetimo, Hrvatska je bila domaćin SP-a 2009. godine, a u finalu je izgubila od Francuske 24:19.


Komentari

loading...
-->