Francuzi su nadigrali Zagrebaše! Doživjeli još jedan poraz: ‘Nismo se oporavili od Barcelone’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Samo tri dana nakon poraza, ali i jako dobrog izdanja protiv europskih vice-prvaka Barce, PPD Zagreb je u Sutinskim vrelima ugostio francuski Nantes.

Zagrebaši ovaj put nisu uspjeli ponoviti igru iz utakmice protiv prvaka Španjolske te su na kraju poraženi 24:34.

Igra Zagreba od prve je minute bila osjetno slabija od one od prije nekoliko dana – obrana nije bila dovoljno pokretljiva niti agresivna dok su ‘Lavovi’ u napadu promašivali i ono malo prilika koje su stvarali.

Odličan je na golu Nantesa bio francuski reprezentativni vratar Cyril Dumoulin sa sedam obrana u prvom dijelu dok su u napadu pivoti Figueras i Pechmalbec kombinirano pogodili sedam puta. Na terenu smo vidjeli i bivšeg Zagrebaša te jednog od najvećih desnih vanjskih svih vremena – novog izbornika makedonske izabrane vrste Kirila Lazarova koji je u sjajnu igru svoje momčadi u prvom dijelu ugradio tri pogotka i dvije asistencije. Na odmor se otišlo sa 8:20 za goste.

Iduća utakmica u Danskoj

Obrana Zagrebaša bila je nešto bolja u drugom dijelu. U prvih nešto više od 15 minuta primili su šest pogodaka, zabili devet i došli do -9. Trener gostiju je dosta rotirao – priliku su dobili Ovniček, Damartin i Monar koji su uspijevali održati Nantes na ugodnoj prednosti od deset pogodaka razlike. Na vrata Zagreba s druge je strane stao Todor Jandrić a na desno krilo mladi Paolo Kraljević.

Nakon tog početnog perioda u kojem je Zagreb malo smanjio razliku do kraja susreta igralo se gol za gol. Na kraju 24:34 za goste in Francuske koje su do pobjede predvodili Damatrin sa šest i Pechmalbec sa pet pogodaka. Dumoulin je dodao 11 obrana. Za Zagreb s druge strane šest pogodaka Burića te četiri Obradovića. Todor Jandrić zaustavio je 8 udaraca gostiju.

Iduća utakmica na rasporedu je već za četiri dana kada Zagrebaši putuju u Dansku na ogled s Aalborgom.

“Nantes nas je zaista nadigrao danas. Imam osjećaj da se nismo uspjeli oporaviti od susreta s Barcelonom. Previše smo promašivali, imali previše grešaka u obrani. Na poluvremenu smo se dogovorili da bez obzira na sve naravno odigramo najbolje što možemo u drugom dijelu. Bolji smo bili nego u prvom, ali ne dovoljno dobri i to je sve. Na nama je da osvježimo momčad pred duel sa Aalborgom u četvrtak, čestitke Nantesu na pobjedi večeras”, rekao je trener PPD-a Zagreb, Vlado Šola.

“Obrana je bila izvrsna na početku, Dumoulin na golu također kao i napad. Sve je funkcioniralo i uspjeli smo stvoriti razliku. U drugom smo održavali prednost i to je sve. Čestitam svojim dečkima i vjerujem kako će utakmica u Francuskoj biti drugačija”, rekao je trener Nantesa, Alberto Entrerrios.


Komentari