FARAONOVA OSVETA: Dance prije utakmice s Hrvatskom muče probavne smetnje

Foto: HRS

Još uvijek ostaje gorak okus nakon poraza od Argentine na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, ali pred Kaubojima je već danas težak izazov. I to onaj protiv Danske. Utakmica se igra od 20.30 sati. Malo toga sad je u rukama Hrvatske. Da su naši rukometaši pobijedili Argentinu, sada bi već mogli sa sigurnošću pričati o četvrtfinalu SP-a i utakmica s Dancima bi bila tek revijalna. U tom slučaju imali bi sedam bodova te bi to bilo nedostižno za Argentinu i Katar, ali sada ovisimo o drugima.

Ako Katar pobijedi Argentinu, a Hrvatska Dansku koja je već osigurala nastavak natjecanja, uz Dance i Hrvati idu u četvrtfinale. Pobijedi li pak Argentina u utakmici s Katarom u utakmici koja se igra od 18 sati, utakmica Hrvatske i Danske, koja se igra od 20.30, će ponovno biti revijalna jer u tom slučaju Argentina i Danska idu dalje pa će ‘Kauboji’ igrati tek za prestiž i ispiranje gorkog okusa koji će ostati zbog poraza protiv Argentine.

Ne uspije li Katar doći do pobjede, Hrvatska će i prije susreta s Danskom izgubiti šansu za ulazak u četvrtfinale. Kako pišu danski mediji, Mikkel Hansen ne bi trebao zaigrati protiv Hrvatske jer ga je ‘pokosila’ crijevna viroza. I nije on jedini, ima još igrača u danskim redovima koje mori isti problem.

Dansku rukometnu reperezentaciju muče probavne smetnje prije utakmice s Hrvatskom. Bolest koja se popularno naziva The Cairo Quickstep zahvaća turiste pri posjeti Egiptu, a riječ je crijevnoj virozi koja izaziva teške probavne smetnje.

Izbornik danske rukometne reprezentacije Nikolaj Jacobsen morao je otkazati nedjeljni trening uoči utakmice jer se nekoliko igrača muči s probavnim smetnjama. Posebno je pogođena zvijezda danske reprezentacije, Mikkel Hansen, koji je prikovan za krevet. Osim njega, s “faraonovom osvetom” bore se i Mads Mensah Larsen, Lasse Anderson i Morten Olsen.

Hrvatski reprezentativci također su se su morali nositi s virusom uoči utakmice protiv Argentine. Tada su loše prošli Domagoj Duvnjak i Ivan Martinović. Osim danske i hrvatske reprezentacije, virus je pogodio i slovensku. Blaž Blagotinšek morao je izostati za vrijeme ključne utakmice s Egiptom, a pogođeni su bili i drugi igrači.


Komentari