DUVNJAK: ‘Jako sam razočaran kako smo odigrali obranu’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija je u Beogradu u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo odigrala 25:25 protiv Srbije.

Lino Červar, izbornik hrvatske reprezentacije: 

“Zadovoljan sam, nismo izgubili ovdje. Kao što znate, došli smo jako hendikepirani, Srbi su igrali pod pritiskom. Trebalo je izdržati sve ovo, i kriterij suđenja i sve što ide uz to. Čestitam svojim igračima, u nekim trenucima je možda trebalo biti malo mudriji, međutim, mogli smo i izgubiti.

Teško je igrati u ovakvim okolnostima, ali i to je u redu. Zadovoljan sam, borili smo se, i ono što je bitno, u trenutku kad smo pali u drugom dijelu smo opet pokazali mentalnu snagu i vratili smo se u igru. Zadovoljan sam obranom naša tri igrača na liniji u drugom poluvremenu.

U prvom dijelu su nam prolazile lopte kroz sredinu, u drugom smo to zaustavili. Mislim da su nam posljednji gol zabili uz prijestup, ali moram istaknuti da je ovo bila dobra i prava utakmica. Jedva čekamo povratak povrijeđenih igrača i bit ćemo još jači.”

Mislim da smo mogli biti bolji s vanjskih pozicija, u početku smo bili opasni, kasnije smo stali na tim pozicijama. Protok igre je bio slabiji i slabo smo se mijenjali na pozicijama, to smo morali raditi u kontinuitetu, bili smo prestatični što se toga tiče i došli smo u krizu realizacije. Međutim, dobro smo koristili izmjene i zahvaljujući tome odlazimo iz Beograda neporaženi. Sada čekamo Zadar i naše gledatelje koji jedva čekaju tu utakmicu i tamo idemo na pobjedu!”

Domagoj Duvnjak, kapetan Hrvatske:

“Jako dobro smo ušli u utakmicu, igrali dobro, pokretljivo u obrani. Ali, moram biti iskren i reći da nije to bila naša najbolja utakmica. Uspavali su nas. U drugom poluvremenu smo pali, izvukle su nas u jednom dijelu Šegine sjajne obrane. Podjela bodova je najpravednija u ovoj situaciji.

Jako sam razočaran kako smo odigrali obranu. Jako loše s obzirom na to da je ona naš forte, 5-1, 6-0 obrana.

U nedjelju igramo u Zadru gdje se nadam da ćemo popraviti dojam. Trebamo odigrati bolje, agresivnije, uz više žara i strasti. Čujem da nas čeka pun Višnjik. Veselimo se brojnoj navijačkoj podršci.”


Komentari