ČERVAR ZABORAVIO JAPANCE, ALI STRAHUJE OD NOVOG PROTIVNIKA: Izbornik detektirao opasnosti Makedonije

FOTO: Screenshot / YouTube

Hrvatski rukometaši ostvarili novu pobjedu na SP-u, ovaj put protiv reprezentacije Japana svladavši je s 35-27 (18-13) u utakmici 2. kola skupine B Svjetskog prvenstva, odigranoj u nedjelju u Olimpijskoj dvorani u Munchenu.

“Jako sam zadovoljan obranom u prvom poluvremenu, naša 6-0 obrana je bila gusta i duboka. U drugom dijelu imam malo više zamjerki za obranu, primili smo previše golova i radili previše tehničkih grešaka. No, bitna je samo pobjeda i činjenica da se niko nije ozlijedio, a odmarali smo naše glavne igrače, Cindrić uopće nije ulazio, a Duvnjak je igrao malo. Mi imamo četiri boda, ali ne treba još slaviti, dug je put do cilja”, rekao je Červar nakon utakmice.

Puno više pozornosti Červar je posvetio sljedećem protivniku reprezentaciji Makedonije, s kojom igramo već u ponedjeljak.

“Bio sam izbornikom Makedonije na prvenstvu u Francuskoj i uvijek govorim da je to moja druga domovina. Sutra igramo protiv teškog protivnika koji će nas jako htjeti pobijediti, te igrače jako dobro znam i zadnjih godina su napravili veliki napredak, imaju Lazarova, Manaskova, Stoilova. A rukomet je u Makedoniji najpopularniji sport, ispred nogometa. Moramo biti oprezni i odigrati puno bolje nego danas, a i protiv Island. Utakmica će biti sigurno zanimljiva, ali neće to biti neka presudna utakmica jer je prvenstvo dugo, a tek smo na drugoj utakmici”, kazao je Červar.

“Bit će puno još iskušenja i utakmica. Fale nam Marić, Pavlović i pogotovu lijevi bek Mamić, dvometraš koji bi nam dobro došao u obrani. ali nećemo se predati”.


Komentari