ČERVAR NAPUŠTA REPREZENTACIJU! Izbornik otkrio razloge odlaska: ‘Imam poruku za sve koji su protiv mene’

Foto: Screenshot/ YouTube

Ono o čemu su brojni mediji i stručnjaci već nakon poraza od Njemačke na Svjetskom rukometnom prvenstvu počeli nagađati, moglo bi se uskoro i dogoditi. Izbornik Lino Červar najavio je kako vjerojatno uskoro odlazi s klupe reprezentacije.

“Rekao sam da ću na čelu reprezentacije biti još kratko. Svi koji imaju nešto protiv mene, ne trebaju se sekirati, neću dugo. Sigurno ću otići narednu godinu. Žrtvovao sam se i radio. Ponekad sam bio protiv struje, ali to je moj život. Nije mi žao. Radio sam 45 godina i prenosio znanje mladima. Nisam savršen. Tvrdoglav sam, trener mora biti tvrdoglav. Opirem se svima, ne bojim se nikoga”, rekao je izbornik, čije riječi prenosi RTL.

Červaru je jako teško pao poraz od Njemačke, ali ne toliko zbog igre, koliko zbog kriminalnog suđenja.

“Ono što nas ohrabruje jest da smo dobili brojnu podršku, čak su i domaćini kazali da je suđenje bilo skandalozno. Oštećeni smo od sudaca. Još gore je što se radi o paru koji je kao najbolji na svijetu, a već tri utakmice na ovom prvenstvu sude Njemačkoj, što je vrlo znakovito. Ne mogu nas amateri-suci učiti rukometu, pa sinoć smo primijetili detalj iz šeste minute da je njemački igrač, vodivši loptu, napravio čak sedam koraka i to je smiješno. Postoje barem tri sporne situacije koje su snimljene. Rukomet je zbog ovakvih stvari u padu”, kazao je okupljenim novinarima.

Hrvatska u zadnjem kolu igra s Francuskom i mora uzeti barem bod kako bi osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

“U složenoj smo situaciji, dijelom i zbog poraza od Brazila. Sve dokazuje da je ovo iznimno teško natjecanje, a nas je poremetila, pored teškog rasporeda, i ozljeda Cindrića. Francuska je prvak svijeta, a mi smo pomalo načeti, tako da danas nema treninga. Trebali bismo osvojiti bod, ali su oni favoriti, pojačani s povratkom Nikole Karabatića koji im mnogo znači, bez obzira što još nije u formi zbog ozljede. Oni imaju širi odabir igrača, za razliku od nas, stvarno su skoro bez mane, a nama ostaje da se borimo i ponovimo partiju kao i protiv Njemačke”, zaključio je izbornik.


Komentari