ČERVAR IZNENADIO IZJAVAMA NAKON TEŠKOG PORAZA! Istaknuo je nekoliko vrlo velikih problema

Hrvatska rukometna reprezentacije porazom je okončala Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj. U danskom Herningu bolja je bila Švedska s 34:28, a dominirala je s velikom gol-razlikom od samog početka do kraja utakmice, dok su u jednom trenutku vodili s čak sedam razlike.

Červar je nakon utakmice komentirao poraz, kao i cijelokupni dojam na SP-u.

“Danas nismo imali dovoljnu koncentraciju. Imali smo neke tehničke greške. Danas nije igrao Duvnjak, on je malo ozlijeđen, takav je i Horvat igrao. Imali smo problema od umora i nismo izdržali. Obrana nije bila 5-1 kao inače, primorani smo bili igrati 60-0. Puno pogrešaka u koncentraciji, mislim da danas nismo bili baš top. Neovisno o tome, ja sam jako zadovoljan, moram ih pohvaliti. Ostvarili smo cilj za koji smo došli ovdje i svima treba čestitati. Nije nam bilo lako, došao je kraj, vraćamo se kući. Dali smo priliku igračima koji su manje igrali. Danas je Švedska imala više snage, širu klupu”, rekao je izbornik poslije utakmice.

Červar ne žali ni za čim!

“Ne žalim za ičim. Igrali smo bolje nego na Euru. Dobili smo tim igrača koji drže jedan do drugoga. Imamo timski duh. To je dobra sigurnost za iduće utakmice da ćemo biti još jači. Ovdje nam nedostaje dosta igrača, igrali smo vrlo teške utakmice, pokazali smo mentalnu jakost i našli snage i ostvarili smo cilj zbog kojeg smo došli ovdje. Ispred prvaka smo Europe, pobijedili smo svjetskog prvaka… Kad se zajedno rezimira, zaslužuju dečki čestitke. Bilo je teško, imali smo puno iskušenja i u grupi i u drugoj grupi. Obrana je glavni dio tereta izvukla”, veli izbornik.

Što bi popravio, ima li kakvih želja?

“Ne bi nam škodio jedan dobar vanjski, lijevi posebno. Koji bi mogao zabijati golove s distance. Da otvori u određenim trenucima protivničku obranu. Mislim da će ova ekipa timski na narednim prvenstvima pokazati još više. Zadržali smo gornji dio rukometnog svijeta”, veli izbornik.

Istaknuo je problem s domaćom ligom.

“Moramo više raditi s mlađih uzrastima. Klubovi imaju puno materijalnih problema, snalazimo se kako možemo. Imamo dvije ekipe koje redovno isplaćuju igrače, ostali kako bude. Prisiljeni smo proizvoditi igrače. Afirmirali smo Šipića, Mandića, oni su igrali bitne utakmice i dali su veliki doprinos ključnim pobjedama”, pričao je Červar.

Što je s Halilom Jaganjcem?

“On treba još više rada u klubu. U klubu se raste treninzima, to je mukotrpni posao. Halil bi mogao napredovati, siguran sam da će u Našicama ostvariti. On nije otpisan”, kazao je Červar.

Autor: Bruno Herljević


Komentari